15.9 C
Trikala
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ενημερώθηκαν οι Θεσσαλοί έμποροι

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας Συντονιστής Εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΕΡΜΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» πραγματοποίησαν προχθές Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 στην Καρδίτσα το 4ο Διοικητικό Συμβούλιο. Στο Δ.Σ συμμετείχαν όλοι οι εταίροι της Αναπτυξιακής Σύμπραξης : Δήμος Αργιθέας, Δήμος Καρδίτσας ,Δήμος Μουζακίου, Δήμος Παλαμά, Δήμος Σοφάδων, Αναπτυξιακή Καρδίτσας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α., Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, Σύλλογος Γυναικών Παλαμά. Σύλλογος Γυναικών Σοφάδων, Πανελλήνια Ένωση Ελληνίδων Τσιγγάνων, Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης, Asset Τεχνολογική.
Εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας ήταν ο Γεν. Γραμματέας κ. Χρήστος Μπλουγούρας.
Θέμα ημερήσιας διάταξης ήταν η ενημέρωση των εταίρων της Αναπτυξιακής Σύμπραξης για την πορεία προγράμματος που εντάσσεται στη Δράση 7: «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» της κατηγορίας Παρέμβασης 1: « Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης», του θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 07: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση στις 8 Περιφέρειες Σύγκλησης», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ( Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).
Στόχος της παρέμβασης είναι η εργασιακή ένταξη 110 ωφελουμένων με την προώθησή τους στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα μέσω της α) σύστασης νέων επιχειρήσεων, β) την πρόσληψη σε επιχειρήσεις της περιοχής παρέμβασης , γ) την απόκτηση εμπειρίας στον ιδιωτικό τομέα δ) την ίδρυση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και ε) την ένταξη σε άλλα προγράμματα.
Η παρέμβαση εστιάζεται σε οικονομικούς κλάδους που θα ωφελήσουν άμεσα την τοπική οικονομία και την ευημερία της περιοχής. Έμφαση δίνεται κυρίως στον τριτογενή τομέα, αλλά και σε στοχευμένες δράσεις ανάπτυξης δραστηριοτήτων του δευτερογενή τομέα. Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη μέσω της εμπειρίας όλων των μελών της που έχουν δραστηριοποιηθεί στο παρελθόν στην παροχή κατάρτισης και συμβουλευτικής δύναται να στηρίξει ουσιαστικά την προσπάθεια αυτή με την παροχή τεχνογνωσίας και υποστήριξης για την δημιουργία θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέων και κοινωνικών επιχειρήσεων.

- Advertisement -

Από την Ο.Ε.Σ.Θεσσαλίας

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ