Ο ταλαντούχος σεφ μαγειρεύει την πιο νόστιμη εκδοχή μπιφτεκιών με κοτόπουλο! Τα συνοδεύει με εξαιρετική σάλτσα φέτας…
Υλικά
500 γρ. κιμά από κοτόπουλο (μπούτι και στήθος, χωρίς πέτσα, περασμένο 3 φορές)
3 κουταλιές σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κουταλιά σούπας κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές σούπας παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 αβγό
50 γραμμ. κουάκερ
Αλάτι & πιπέρι
Για την κρέμα φέτας
1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
1 κουταλιά σούπας μαγιονέζα light
2 κουταλιές σούπας φέτα τριμμένη
2 κουταλιές μανούρι τριμμένο
1 κουταλιά σούπα ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπα δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπα κέτσαπ
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε για 10 λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες. Στη συνέχεια, πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα ψήνουμε στη σχάρα ή στο φούρνο για 15-20 λεπτά με λίγο ελαιόλαδο και κρασί στους 200 βαθμούς.
Για την κρέμα φέτας: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα.
Πηγη:http://www.koolnews.gr