23.2 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

   Απίστευτη επιτυχία σημείωσε, πριν από λίγες μέρες, το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας στην Αθήνα, στο υπέροχο υπαίθριο θέατρο του Αττικού Άλσους, συμμετέχοντας στις μεγάλες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, ύστερα από μία άκρως τιμητική πρόσκληση του Δήμου στο Καρδιτσιώτικο Θέατρο, παρουσιάζοντας

- Advertisement -

τη νέα θεατρική επιτυχία του συμπολίτη φιλολόγου, συγγραφέα και στιχουργού Δημήτρη Απ. Ρήτα «Του χωριού το Κοινοβούλιο», ενώπιον χιλίων και πλέον θεατών, μεταξύ των οποίων πολλοί επίσημοι, συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, άνθρωποι του τραγουδιού, κλπ.

Μεταξύ των θεατών ήταν και ο πρ. Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας με τη σύζυγό του, ο οποίος γέλασε με την ψυχή του και συγχάρηκε θερμά τον Δημήτρη Ρήτα και τους ηθοποιούς του Θεάτρου, εκθειάζοντας το θεατρικό κείμενο και τη θαυμαστή απόδοση των ηθοποιών.

«Είμαστε 27 χρόνια υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων και υπεύθυνοι για τις εκδηλώσεις στο θέατρο του Αττικού Άλσους, από δω πέρασαν τα μεγαλύτερα θεατρικά σχήματα και εκατοντάδες άλλα, είστε οι καλύτεροι». Αυτά είπαν μεταξύ πολλών άλλων επαινετικών λόγων οι δύο υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων στον Δημήτρη Ρήτα και στους συνεργάτες του, αντικατοπτρίζοντας την τεράστια επιτυχία και απήχηση της παράστασης σε όλους τους θεατές.

Ήταν μια μαγευτική βραδιά με άφθονο γέλιο σε μια γιορταστική ατμόσφαιρα. Οι θεατές διέκοπταν πολλές φορές την παράσταση με τα παρατεταμένα χειροκροτήματά τους και τις επευφημίες τους.

Στο τέλος της παράστασης οι θεατές χειροκροτούσαν επί λεπτά τους συντελεστές. Εκατοντάδες από αυτούς πέρασαν στα παρασκήνια για να εκφράσουν τα θερμά τους συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες τους για την όμορφη βραδιά που έζησαν.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και Δ/ντής του γραφείου στην Ελλάδα της μεγάλης Εφημερίδας «ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ» της Νέας Υόρκης της Αμερικής, εντυπωσιασμένος από την παράσταση ζήτησε συνέντευξη από την Δημήτρη Ρήτα, η οποία θα δημοσιευθεί στην ανωτέρω Εφημερίδα για να γνωρίσουν και οι Έλληνες της Αμερικής την πολιτιστική, κοινωνική και μορφωτική προσφορά του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας στην περιοχή μας και σε όλη την Ελλάδα.

Οι συντελεστές: Σωτήρης Μπακαρός, Αυγή Παπαδημητρίου, Αποστόλης Χαλαβέτας, Απόστολος Ρήτας, Δημήτρης Καραμαγκιόλας, Βάιος Ρήτας

Συγγραφέας-σκηνοθέτης: Δημήτρης Απ. Ρήτας, σκηνικά: Πιπίνα Μπατζιάκα, μουσική-τραγούδια: Χρήστος Νικολόπουλος, χορηγός αφισών και προγραμμάτων: Σχολή οδηγών-ασφάλειες Απόστολος Δημ. Ρήτας.

Οι παραστάσεις συνεχίζονται. Στις 14 Σεπτεμβρίου, Τετάρτη, στις Ελευθερές Λάρισας παρουσιάζει την ανωτέρω κωμωδία με ελεύθερη είσοδο για τους θεατές.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ