16.6 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΕΝΦΙΑ: Στα περσινά επίπεδα οι αξίες γης

Την εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά υλοποιεί το υπουργείο Οικονομικών επαναφέροντας στα περσινά επίπεδα τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ επί των αντικειμενικών αξιών σε 4000 οικισμούς στη χώρα, τα ακίνητα στους οποίους είναι εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού των αξιών.
Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος ενημέρωσε το Τμήμα ότι η εντολή του πρωθυπουργού είναι να επανέλθει η αποτίμηση αυτών των αξιών στα επίπεδα του 2013.

- Advertisement -

Χαρδούβελης: Ο ΕΝΦΙΑ έχει μια δόση αυθαιρεσίας

Τη δέσμευση ότι θα θεραπευθούν τα προβλήματα, που ανέκυψαν με τον ΕΝΦΙΑ, και ότι «θα δουλέψουμε πολύ για να βοηθήσουμε τους πολίτες», ανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο κ. Χαρδούβελης, σε σύντομη παρέμβασή του, μετά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, αναφέρθηκε στο ζήτημα – το οποίο, άλλωστε, τέθηκε από βουλευτές όλων των πτερύγων της Βουλής- παραδεχόμενος αρχικώς ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι φόρος, που, επειδή δεν βασίζεται στην ικανότητα του πολίτη να πληρώσει (δηλαδή, στο εισόδημά του) αλλά στο τι κατέχει, έχει μια δόση αυθαιρεσίας, για να σημειώσει ότι «εκεί πρέπει να το προσέξουμε».

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ