23 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Επίθεση Λάππα στην Κυβέρνηση για τα διαθέσιμα των δήμων

Ο πρώην δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας με δηλώσεις του στο «Ράδιο Πρωινός 105,3» άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα για το θέμα των διαθέσιμων των δήμων με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Ενώ από την κριτική του δεν ξέφυγε και ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου. Αναλυτικά:
«Το πρόβλημα είναι γιατί φθάσαμε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και πώς φθάσαμε στην ανάγκη να κάνουμε Π.Ν.Π. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση λέει ότι η χώρα θα καταρρεύσει, αν καταρρεύσει το κράτος, θα καταρρεύσει και η τοπική αυτοδιοίκηση, άρα η προσπάθεια να σώσουμε το δένδρο χάνοντας το δάσος, είναι μια προσπάθεια ανιστόρητη, είναι μια προσπάθεια που δεν στηρίζεται σε μια ολιστική προσέγγιση του ζητήματος.
Δηλαδή, εάν κρατούσαν οι δήμοι τα χρήματα για να πληρώσουν τη μισθοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων που αριθμούν σε 78.000 σε όλη την Ελλάδα και δεν είχαν να πληρώσουν τις συντάξεις, που είναι 3.000.000 τελικά ποιο είναι το μείζον, οι 78.000 ή τα 3 εκ. για να καταλάβω και εγώ ποιο είναι το δάσος και ποιο είναι το δένδρο.
Σήμερα η θέση του κ. Πατούλη ήταν αμυντική, προφανώς γιατί δεν έχει επιχειρήματα. Νομίζω ότι και αρκετοί δήμαρχοι λένε ότι εάν είναι να σωθεί η χώρα, να τα δώσουμε. Αυτό νομίζω ότι είναι μια ολιστική προσέγγιση των πραγμάτων. Βλέπουμε όλο το δάσος και να δούμε τι θα κάνουμε. Διότι ο στόχος μας είναι να σώσουμε το δάσος».
Ο Χρήστος Λάππα σχολίασε για την εμφάνιση του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο μέσω Skype:
«Εισάγουμε κάποιο τεχνοκρατικό πατερναλισμό που ουσιαστικά υπονομεύει τη δημοκρατία και καταργείται η σχέση ισοτιμίας που πρέπει να υπάρχει στο δημοκρατικό πολίτευμα. Καλή είναι η τεχνολογία αλλά πρέπει να ξέρεις πως και που τη χρησιμοποιείς. Αυτό που έκανε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εξέθεσε τον ίδιο το δήμαρχο στη βάση της δημοκρατικής ισοτιμίας. Ότι απαιτείται ισότιμη σχέση από τα μέρη που συμμετέχουν. Και η σχέση στην προκειμένη περίπτωση είναι ετεροβαρής. Κάποιος να μιλάει και κάποιοι άλλοι να ακούνε. Είναι οδηγίες προς ναυτιλομένους να το πούμε έτσι.
Στο τέλος ο πρόεδρος εξέφρασε και την έκπληξή του για αυτά που του είπα.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ