24.5 C
Trikala
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Επίσημη ενημέρωση για το eTwinning στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση για την δράση eTwinning στο Εργαστήριο Πληροφορικής του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων. Ο κ. Αιμιλιανός Παπαδημητρίου, επίσημος πρεσβευτής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης ν. Τρικάλων για την δράση.
Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες μέσω κοινών σχεδίων δράσης, τα «Έργα».
Μέσω του eTwinning, περισσότεροι από 412000 εκπαιδευτικοί από όλη την Ευρώπη συνεργάζονται στο πλαίσιο διεθνών σχολικών δραστηριοτήτων στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 167550 σχολικά ιδρύματα από 32 ευρωπαϊκές χώρες και πάνω από 52697 «Έργα». Tο πρόγραμμα eTwinning εξελίχθηκε από ένα εργαλείο εξεύρεσης εταίρων για τους εκπαιδευτικούς σε μία πλούσια, πανευρωπαϊκή κοινότητα διδασκαλίας και μάθησης. Σήμερα το eTwinning είναι ίσως το μεγαλύτερο δίκτυο εκπαιδευτικών στην ιστορία της εκπαίδευσης.
Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων είναι μέλος της κοινότητας eTwinning από το 2005. Σε όλα αυτά τα χρόνια είχε την ευκαιρία να δημιουργήσει «Έργα» συνεργαζόμενο με σχολεία από πολλές χώρες της Ευρώπης. Τα «Έργα» έχουν βραβευτεί με την Εθνική Ετικέτα ποιότητας αλλά και την Ευρωπαϊκή. Πολλές από αυτές τις συνεργασίες έχουν καταλήξει σε χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματα.
Περισσότερα στην ιστοσελίδα του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων https://5gymtrik.wordpress.com ή στην διαδικτυακή ευρωπαϊκή πύλη του (portal) https://www.etwinning.net/el μπορείτε να βρείτε όλα τα απαραίτητα εργαλεία που θα επιτρέψουν στο σχολείο σας να γίνει επίσημο μέλος της δράσης eTwinning.

- Advertisement -

dscn0418 dscn0415

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ