25.6 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Επιθετικός ο Λάππας για Ξωτικά και ψήφισμα για το Πολυτεχνείο

Ο πρώην δήμαρχος Τρικκαίων και νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρήστος Λάππας μιλώντας στο «Ράδιο Πρωινός 105,3» άσκησε έντονη κριτική για σειρά θεμάτων στην Δημοτική Αρχή, αναλυτικά τα όσα είπε και η απάντηση από τον αντιδήμαρχο Τόμυ Κυρίτση:
«Η σημερινή δημοτική αρχή ασκώντας μια πολιτική συμπεριφορά, την οποία ο δήμαρχος την χαρακτήρισε ως πολιτική απόφαση, έχει μια προνομιακή μεταχείριση απέναντι στην εταιρεία Κλιάφα. Αυτό θα οδηγήσει σε έλλειμμα ανταγωνισμού και ενδεχόμενα σε διαφυγόντα κέρδη από την πλευρά του e-trikala σχετικά με το Μύλο των Ξωτικών. Αυτά τα πράγματα θα διερευνηθούν. Δεν άφησε η δημοτική αρχή να λειτουργήσει η βασική αρχή ότι ισχύουν κανόνες και ισχύουν για όλους. Υπήρξε μια πρακτική η οποία οδηγεί στον ημετερισμό, στους δικούς μας ανθρώπους και αυτά νομίζω ότι είναι έξω και από το νόμο και από την ηθική. Πρέπει επιτέλους σ’ αυτή τη χώρα να καθιερώσουμε κάποιους κανόνες που να ισχύουν για όλους. Δεν υπάρχουν οι δικοί μας και οι άλλοι, ούτε οι τοπικοί και οι άλλοι. Και εάν το Μύλο των Ξωτικών που έχει καθιερωθεί σαν ένα θεματικό πάρκο υπερτοπικής δράσης, του φορέσουμε τα στενά βρακιά του τοπικισμού, αυτό θα οδηγήσει σε ένα ροκάνισμα του Μύλου των Ξωτικών και της αποδοχής που έχει σε πανελλαδική διάσταση.
Είναι πολύ επικίνδυνο και για τα ίδια τα τοπικά προϊόντα. Διότι τους παρέχει έναν προστατευτισμό, τους βοηθάς να κάνουν πράγματα που δεν το κερδίζουν με την αξία και ο στόχος δεν είναι αυτός. Ο στόχος είναι να φέρεις ένα εκατομμύριο κόσμο και να διαλέξει τα τοπικά προϊόντα γιατί είναι τα καλύτερα και όχι γιατί δεν υπάρχουν άλλα. Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης να προσπαθείς να βάλεις στην αγορά τοπικούς φραγμούς νομίζω ότι είναι έξω από κάθε έννοια λογικής και οικονομικής λογικής.
Ο ίδιος ο κ. Παπαστεργίου ομολόγησε όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχουν αυτές οι πρακτικές, ότι αυτό είναι πολιτική απόφαση. Τώρα, τι σημαίνει πολιτική απόφαση με ενδεχόμενα διαφυγόντα κέρδη από το Μύλο των Ξωτικών, θα το δούμε όταν υλοποιηθεί το πρότζεκτ που θα ζητήσουμε τα οικονομικά στοιχεί και θα δούμε πώς λειτούργησε το ένα και πως το άλλο.

- Advertisement -

Αυτό που είπατε ότι η εταιρεία Κλιάφα μπήκε μέσα, γιατί είχε στηρίξει τον κ. Παπαστεργίου πολιτικά….

Προφανώς. Έκανε μια πολιτική παρέμβαση εις βάρος μου πριν από τις εκλογές, χρησιμοποιώντας μάλιστα και ψευδή στοιχεία, ως μη όφειλε. Και κακώς κατά την άποψή μου μπήκε στην πολιτική αρένα. Έβγαλε μια ανακοίνωση κατά της δημοτικής αρχής, όπου επικαλούνταν ότι δήθεν εμείς πριν από δύο χρόνια είχαμε βγάλει ένα ποτό και λέγαμε ψέματα στον κόσμο ότι δήθεν αυτό το ποτό το φτιάχναμε εδώ. Όπως απάντησα τότε στην εταιρεία Κλιάφα, είχαμε στην ετικέτα δύο πράγματα, μια λεζάντα που αναφέρονταν στο Μύλο των Ξωτικών και έλεγε ένα παραμύθι και άλλη μια που έλεγε πού και σε ποιο ακριβώς σημείο παρασκευάζεται το ποτό.
Και η εταιρεία Κλιάφα για να στηρίξει την επιχειρηματολογία της, πήρε το παραμύθι και το έκανε ότι εμείς είπαμε στον κόσμο ότι αυτό το ποτό παρασκευάζεται στα Τρίκαλα. Αυτό έγινε την άνοιξη του 2014».

Για το ψήφισμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Έχουμε κατά την άποψή μου ένα πολιτικό ατόπημα, από την πλευρά της δημοτικής αρχής, διότι δεν συγκάλεσε το δημοτικό συμβούλιο για να συζητήσει για το Πολυτεχνείο και να βγάλει ψήφισμα. Συνειδητά, όπως μου είπε ο κ. Μπάρδας συνομιλώντας σε άλλο ραδιοφωνικό σταθμό. Συνειδητά λοιπόν η δημοτική αρχή σπρώχνει στη λήθη τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Δικό της θέμα αλλά πρέπει να τα πούμε αυτά για να καταλαβαίνει και ο κόσμος ποιες είναι οι απόψεις των ανεξάρτητων υποψήφιων. Αυτό μου είπε ο κ. Μπάρδας, ότι τα ψηφίσματα δεν έχουν κανένα νόημα , ο δε αντιδήμαρχος ο κ. Κυρίτσης είπε τι να κάνουμε ψηφίσματα, αφού δεν τα διαβάζει κανένας.

Τόμυ Κυρίτσης, αντιδήμαρχος

«Απλά είπα ότι βρίσκω πιο ενδιαφέρον να βρούμε έναν άλλο τρόπο να περάσουμε στην νεολαία αυτό που έγινε πριν χρόνια, από ένα ψήφισμα που να μην λέει τίποτα και σε κανέναν. Εγώ δεν είπα ποτέ να μην γίνει το ένα και να γίνει το άλλο. Είχα μια ευθύνη να διοργανώσω κάτι την συγκεκριμένη μέρα, αυτή ήταν η πρόταση του γραφείου δημοσίων σχέσεων. Πριν έξι μέρες είχαμε δημοτικό συμβούλιο, θα μπορούσε εκεί να μας πει ο κ. Λάππας ότι την επόμενη εβδομάδα πρέπει να βγει ένα ψήφισμα και θα το έκανα. Και δεν το γνώρισα. Μακριά από εμένα η άποψη ότι τα ξέρω όλα».

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ