14.4 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Επιστημονική εκδήλωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα – Σύσταση Ακαδημίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Στη Κινέζα Δικηγόρο Wang Lu το «βραβείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ludovic Trarieux”

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα σε κρίση» ήταν το θέμα κοινής επιστημονικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 3 Ιουνίου 2016, στις 6 μ.μ., στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ευρωπαίων Δικηγόρων (IDAHE) και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, του οποίου αποτελεί μέλος.

- Advertisement -

Χαιρετισμό απέστειλε ο πρόεδρος του ΔΣΑ Β. Αλεξανδρής  ενώ η κ. Χρ. Κουντούρη, πρώην Γενική Γραμματέας του ΔΣΑ παρουσίασε το έργο του IDAHE καθώς και το βραβείο Ludovic Trarieux, το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο σε Δικηγόρο που διακρίνεται για την μάχη του υπέρ της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο ομώνυμο βραβείο δόθηκε στο Νέλσον Μαντέλα.

Ομιλητές ήταν οι κ.κ.  Στ. Τσακυράκης Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΕΚΠΑ, Γ. Κασιμάτης Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, Dominique Attias,  Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Παρισιού, Bertrand Favreau, πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μπορντώ και Πρόεδρος IDAHE, Anton Gioulio Lana, Μέλος του  Δικηγορικού Συλλόγου Ρώμης, Πρόεδρος της Forense per la Tutela dei Diritti Umani.

Επίσης ο κ. Xάρης Ταγαράς, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και η κ. Σοφία Κουκούλη-Σπηλιωτοπούλου, Δικηγόρος Αθηνών μίλησαν για την «προστασία των περιουσιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων» ενώ οι κ.κ Αγγελος Συρίγος, Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου και  Philippe Currat, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Γενεύης, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές.

Μετά το πέρας του Συνεδρίου έγινε η πανηγυρική υπογραφή του καταστατικού ίδρυσης της Ακαδημίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ευρωπαίων Δικηγόρων «Διεθνής Ακαδημία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ludovic Trarieux» – «Académie internationale des droits de l’homme Ludovic Trarieux ».

 

To Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 συνεδρίασαν στον ΔΣΑ τα μέλη της Επιτροπής για την απονομή του Διεθνούς Βραβείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Ludovic Trarieux» και απένειμαν το ομώνυμο βραβείο για το 2016, στην 45χρονη κινέζα Δικηγόρο, Wang Lu, η οποία αποτελεί εμβληματική μορφή της υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα της.

 

Έχει διωχθεί επανειλημμένως όχι μόνον η ίδια αλλά και η οικογένεια και οι συνεργάτες της για την δράση της αυτή και ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης σε φυλακή του Πεκίνου.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ