26.2 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Εργατική Πρωτομαγιά 2015: Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων (23 ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Υποτονική ήταν η συγκέντρωση χθες στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων για την Εργατική Πρωτομαγιά, όπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι διαφόρων φορέων του Νομού. Στην κεντρική ομιλία της η Πρόεδρος κα Ντίνα Δήμα, ανέφερε τα εξής:

- Advertisement -

Κ Ε Ν Τ Ρ Ι Κ Η   Ο Μ Ι Λ Ι Α

Ε Ρ Γ Α Τ Ι Κ Η Σ   Π Ρ Ω Τ Ο Μ Α ΓΙ Α Σ   2015

——————

Με την φετινή Εργατική Πρωτομαγιά κλείνονται 5 χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κατακρήμνισης δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με διαρκείς επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους ,στους άνεργους ,στους συνταξιούχους και ειδικά στους νέους.

Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης ,τιμής και αγώνων.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε τη φωνή μας με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που παλεύει ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στο ρατσισμό.

Η 1η Μάη του 2015 έχει ξεχωριστή σημασία για τους εργαζόμενους της χώρα μας που δοκιμάζονται από την ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση όπου μας οδήγησαν οι λάθος χειρισμοί των εκάστοτε Κυβερνήσεων.

Το μέγεθος της επίθεσης που έχουμε δεχτεί ,επιβάλει σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αγωνιστούμε.

Για έναν κόσμο δικαιότερο ,χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και εξαθλίωση.

Για ένα κόσμο ισότητας ,ευημερίας ,αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ζούμε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της ολομέτωπης επίθεσης στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά μας δικαιώματα.

Καθημερινά σημειώνονται εκατοντάδες απολύσεις, χιλιάδες μετατροπές της πλήρους απασχόλησης σε μερική, υπάρχουν χιλιάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι οι οποίοι ωστόσο παρέχουν κανονικά τις υπηρεσίες τους.

Παντού υπάρχει η ανασφάλεια, ο φόβος για το αύριο, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων μας, η παραοικονομία και οι ανύπαρκτοι έλεγχοι στην αγορά εργασίας.

Κατακτήσεις και δικαιώματα εργαζομένων που αποκτήθηκαν με αγώνες και με θυσίες στοχοποιούνται και «εκτελούνται» συνεχώς προκειμένου να «καλυφθούν» τα ελλείμματα και το χρέος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να γίνουν πράξη οι εξαγγελίες και οι προεκλογικές δεσμεύσεις.

Πολύ απλά αυτά που μας ΕΤΑΞΑΝ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εδώ και τώρα:

  • Άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών νόμων
  • Άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ συνολικά και όχι σε δόσεις
  • Άμεση επαναφορά του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων

 

ΘΕΛΟΥΜΕ πίσω όλα τα θεσμικά “εργαλεία δουλειάς” που είχαμε στα χέρια μας οι εργαζόμενοι με τα οποία προστατεύαμε τα συλλογικά μας δικαιώματα.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Αποκατάσταση όλων των χαμένων θέσεων εργασίας
  • Πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δεν θα εντείνουν την ύφεση
  • Εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας.
  • Τριμερή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος, και εύρεση νέων πόρων για τη στήριξή του.
  • Καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και αξιοποίηση της περιουσίας των Ταμείων.
  • Αυτή την ιστορική μέρα όλοι εμείς οι εργαζόμενοι ΠΡΕΠΕΙ να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου που παλεύουν ενάντια στις αδικίες, τις κοινωνικές διακρίσεις και την εξαθλίωση.

Η 1η Μάη είναι για μας τους εργαζόμενους το Σύμβολο της ενότητας και της αγωνιστικότητας . Ήταν και παραμένει φάρος ισχυρός για τους εργαζόμενους της Ελλάδας και για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου.

Τιμούμε τους Πρωτοπόρους αγωνιστές ,όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ.
Φωνάζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, φτάνει πια.

Φτάνει πια η εκμετάλλευση, η αδικία, η ανισότητα, η φτώχεια, οι διακρίσεις, η αβεβαιότητα, ο φόβος, ο τρόμος που περνάμε καθημερινά δοκιμαζόμενοι στην εργασία μας και στις κοινωνικό – οικονομικές και πολιτικές συνθήκες που ζούμε.

Με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας, διασφαλίζουμε τα δικαιώματά μας!
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Όλοι μαζί μπορούμε να ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ