30.1 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ…

Πρέπει να μπει ένα τέλος. Πρέπει να αντιδράσουμε όλοι μας. Πρέπει να σταματήσει τώρα, όχι αύριο ή μεθαύριο, αλλά τώρα το θέμα με την κακοποίηση και την δολοφονία των ζώων.
Δεν αξίζει να χαρακτηρίσεις ως «ζώα» όσους κακοποιούν τα ζώα και τα πετάνε φόλες. Κι αυτό γιατί τα ζώα έχουν αισθήματα. Νιώθουν. Αγαπάνε. Ζητάνε στοργή και αγάπη, όπως οι άνθρωποι. Φτάσαμε στο έσχατο σημείο να διαβάζουμε σχεδόν κάθε εβδομάδα στις εφημερίδες του Νομού μας και στα τοπικά siteγια την κακοποίηση των ζώων. Και κυρίως των σκυλιών. Σε όποιο siteτων Τρικάλων και της Καλαμπάκας μπεις, θα διαβάσεις ειδήσεις για την συχνή άσχημη αντιμετώπιση των ζώων. Τις προάλλες στο trikanaews, μετά στο kalabakacity, πρόσφατα στο stagonnews.
Ο νόμος σχετικά με την τιμωρία όσων κακοποιούν ζώα έχει αλλάξει και είναι αυστηρότατος. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη εξέδωσε εγκύκλιο που προβλέπει αυστηρές και άμεσες ποινές. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «με αφορμή την ένταση φαινομένων εκδήλωσης συμπεριφορών βασανισμού, κακοποίησης και πράξεων βίας εναντίον ζώων», υπενθυμίζει στους προϊσταμένους των Εισαγγελιών Εφετών της χώρας το νομικό οπλοστάσιο με το οποίο απαγορεύεται:
α) Βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ` αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός.
β) Απαγορεύεται, εξαιρουμένων των περιπτώσεων κινηματογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισμού, η πώληση, εμπορία και παρουσίαση – διακίνηση μέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηματογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ζώων ή μεταξύ ζώου και ανθρώπου με σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόμων που παρακολουθούν ή συμμετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συμπεριλαμβάνεται και η περίπτωση της μονομαχίας μεταξύ ζώων.
γ) Σε περίπτωση τραυματισμού ζώου συντροφιάς σε τροχαίο ατύχημα, ο υπαίτιος της πράξης αυτής, υποχρεούται να ειδοποιήσει άμεσα τον οικείο Δήμο, προκειμένου να παρασχεθεί στο τραυματισμένο ζώο η απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα.
Σχετικά με τις ποινές επισημαίνει πως ακόμα και η παράνομη εμπορία ζώου συντροφιάς (όπως και άλλα αδικήματα) τιμωρείται με φυλάκιση που ξεκινά από 12 μήνες, ενώ υπάρχουν και χρηματικά πρόστιμα από 3.000 έως και 15.000 ευρώ ανάλογα το αδίκημα. Ζητεί δε να εξετάζονται οι καταγγελίες ακόμα και στο διαδίκτυο και να κινούν «την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας, εφόσον συντρέχουν οι όροι της, για τον κολασμό των εγκλημάτων που προβλέπονται και τιμωρούνται από τον ως άνω νόμο, ιδίως δε του εγκλήματος της παράβασης των διατάξεων του άρθρου 16, που έχει βαρύνουσα εγκληματική απαξία, με την παραπομπή των δραστών στα ακροατήρια για την άμεση εκδίκαση των εγκλημάτων και σε περίπτωση αναβολής τον προσδιορισμό των οικείων δικογραφιών σε σύντομο χρονικό διάστημα».
Αξιόλογη και δυναμική είναι η πρωτοβουλία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη κ. Κικίλιας. Από το καλοκαίρι κιόλας ο ίδιος ζήτησε από ζήτησε από τον κ. Αθανασίου, οι παραβάτες να τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο (2) ετών και χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) έως είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ.
Σε σχετική του επιστολή ο κ. Υπουργός αναφέρει τα εξής: «Επειδή τα φαινόμενα της κακοποίησης και της έλλειψης της απαιτούμενης φροντίδας των ζώων πέραν της ποινικής τους υπόστασης, αναμφίβολα προσβάλλουν βάναυσα τον πολιτισμό της ελληνικής κοινωνίας και διασύρουν διεθνώς την εικόνα της χώρας, κρίνεται σκόπιμο να αυστηροποιηθούν περαιτέρω οι προβλεπόμενες ποινές, προκειμένου να ενισχυθεί η αποτρεπτική τους ισχύς και να καταστούν περισσότερο αποτελεσματικές οι διατάξεις για την προστασία των ζώων».
Με λύπη διάβασα για άλλο ένα ακόμη περιστατικό στην πόλη της Καλαμπάκας (πόσα ακόμη συμβαίνουν και δεν είναι γνωστά φανταστείτε…). Έριξαν φόλα σε ένα σκυλί το πρωί του Σαββάτου 1 Νοεμβρίου στο κέντρο της πόλης. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του www.stagonnews.gr, «το σκυλί χρώματος μαύρο με καφέ αντιλήφθηκαν οι περαστικοί όταν σφάδαζε χάμω στο έδαφος από τους πόνους».
Πριν μερικές μέρες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμπάκας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τα αδέσποτα και αποφασίσθηκε η συνεργασία Δήμου Καλαμπάκας με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Καλαμπάκας «Η ΣΤΕΓΗ». Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρήστος Κτενάς αν και δεν τον γνωρίζω προσωπικά έχω ακούσει και μάθει πως είναι ένας δραστήριος άνθρωπος με αγάπη για τα ζώα που τρέχει για κάθε περιστατικό που συμβαίνει σχετικά με την κακοποίηση τους και την εγκατάλειψη τους.
Παρόμοια γεγονότα συμβαίνουν και στα Τρίκαλα, αλλά και σε όλα τα χωριά του Νομού μας, όπου ανεγκέφαλοι βιαστές της ίδιας της ζωής τους πρώτα, βασανίζουν και σκοτώνουν ζώα. Αφήστε πόσα έχουν σκοτώσει τώρα στην κυνηγετική περίοδο κάποιοι άχρηστοι που χαμογελάνε για τα κατορθώματα τους. Είναι το λιγότερο γελοίοι.
Απευθύνω έκκληση αγωνίας, ευαισθησίας κι αγάπης στους φίλους και φίλες συμπολίτες, άνδρες και γυναίκες, νέους και νέες, γέρους και γερόντισσες. Αν πέσει στην αντίληψη σας περιστατικό κακοποίησης από άλλους, ειδοποιήστε ΑΜΕΣΩΣ την αστυνομία. Μην αφήσετε ΚΑΝΕΝΑΝ και ΚΑΜΙΑ να ξεφύγει από αυτή την εγκληματική ενέργεια. Συγχαρητήρια σε όλους τους φιλόζωους και στους φιλοζωικούς συλλόγους των Τρικάλων και της Καλαμπάκας. Τα ζώα υπενθυμίζω πως είναι η καλύτερη συντροφιά του ανθρώπου. Θέλουν αγάπη και μας δίνουν περισσότερη αγάπη από όσο τους δίνουμε.
Ενωθείτε όλοι όσοι αγαπάμε τα ζώα και έχουμε ζώα. Ενωθείτε και ειδοποιήστε αμέσως την αστυνομία. Μην αφήσετε ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ κανέναν όταν δείτε ότι βασανίζει και σκοτώνει σκυλιά. Είμαστε πολλοί. Είμαστε ενωμένοι. Κυκλοφορούμε και άνετα μπορούμε να σας δούμε και να καλέσουμε την αστυνομία την ώρα της ηλίθιας ενέργειας σας. Μην ξεχνάτε πως είμαστε πολλοί. Αγαπάμε τα ζώα, αγαπάμε τη φύση, μα περισσότερο σεβόμαστε τον εαυτό μας και τον άλλον. Θα μας βρείτε μπροστά σας. Σας το υποσχόμαστε. Δεν φοβόμαστε κανέναν και καμία σας. Κάθε εγκληματίας από εσάς που βασανίζει, κακοποιεί και ρίχνει φόλες στα σκυλιά θα τιμωρηθεί για το έγκλημα του. Σας υπόσχομαι ότι είμαστε πολλοί, θα γίνουμε περισσότεροι. Θα μας βρείτε απέναντι σας. ΤΕΛΟΣ.-

- Advertisement -

Ένας φιλόζωος…

Ηρακλής Αθ. Φίλιος

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ