16.4 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ετοιμάζονται για το Αντάμωμα οι Σαρακατσαναίοι-συνάντηση στην Πύλη (15 ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ στο Δημαρχείο Πύλης (12/5/2015), μεταξύ του Δημάρχου Πύλης κ. Μαράβα και των Σαρακατσαναίων ανά την Ελλάδα.
Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ. Μουτσιάνας Γεώργιος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Τρικάλων κ. Βλόντζου, ο Πρόεδρος Λάρισας, Πρόεδροι Νομών Μακεδονίας & Στερεάς Ελλάδας , o Πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Σουφλιάς Γεώργιος.
Από την πλευρά του Δήμου συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Τόλιας , Κρούπης, Καλαμαράς, Ζιάκας και ο κ. Μπόμπορας Παύλος – Δημοτικός Σύμβουλος.
Έγινε εποικοδομητική συζήτηση.
Επαναβεβαιώθηκαν οι καλές σχέσεις των Σαρακατσαναίων με τον Δήμο Πύλης.
Επαναβεβαιώθηκε το γεγονός ότι η εκδήλωση του Πανελλήνιου Ανταμώματος των Σαρακατσαναίων στο Περτούλι Τρικάλων αποτελεί τη μεγαλύτερη υπαίθρια πολιτιστική εκδήλωση που γίνεται στην Ελλάδα και είναι και εκδήλωση του Δήμου Πύλης.
Πράγμα που γίνεται κάθε χρόνο από το 1980 στα λιβάδια του Περτουλίου Τρικάλων την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου.
Οι Σαρακατσάνοι, περήφανοι για την καταγωγή τους και πιστοί στα έθιμά τους, τηρούν το αντάμωμα κάθε χρόνο και θυμούνται τα ήθη και έθιμα της φυλής τους.
Το Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στο Περτούλι βοηθά στην διατήρηση της παράδοσης αλλά και στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Σαρακατσάνων και των δημοτών μας.
Φέτος θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις ως προς το σκέλος των εκδηλώσεων.
Ενδεικτικά το ΓΛΕΝΤΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ από φέτος θα γίνεται κάθε φορά σε διαφορετική Τοπική Κοινότητα, φέτος στην πλατεία της Ελάτης, του χρόνου στο Περτούλιο, μετά στο Νεραϊδοχώρι και ούτω καθεξής.
Επιβεβαιώθηκε η παροχή αμέριστης βοήθειας στους διοργανωτές και ανανεώθηκαν οι συναντήσεις στο μέλλον.
Δείτε το σχετικό βίντεο και τις φωτογραφίες του trikalaola.gr

- Advertisement -

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ