15.1 C
Trikala
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμη βασιλόπιτα κέικ

Γιατί να τρέχετε να αγοράζετε βασιλόπιτα όταν υπάρχουν απλές και γρήγορες συνταγές για να την φτιάξετε μόνες σας με τα χεράκια σας;

- Advertisement -

 

Υλικά:

320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βιτάμ
300 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
½ φλιτζ.τσαγιού χυμό πορτοκάλι (φρέσκο)

 

Εκτέλεση:

– Κοσκινίζετε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι
– Στο μίξερ, χτυπάτε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και έπειτα προσθέτετε έναν-έναν τους κρόκους των αυγών μέσα στο μείγμα. Συνεχίζετε με τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα.
– Συνεχίζετε να χτυπάτε και στη συνέχεια ρίχνετε όλο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, κουταλιά-κουταλιά, φροντίζοντας παράλληλα να χτυπάτε καλά.
– Σε ένα μπολ, χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
– Έπειτα, ενσωματώνετε προσεκτικά με μια σπάτουλα την μαρέγκα και την αμυγδαλόψιχα στο μείγμα.
– Αδειάζετε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί, το οποίο έχετε πρώτα βουτυρώσει καλά.
– Ψήνετε στους 180-200 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
– Όταν ροδίσει το κέικ, το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.

* Μπορείτε να στολίσετε την βασιλόπιτά σας με ζάχαρη άχνη ή με γλάσο βανίλιας και φυσικά μην ξεχάσετε να βάλετε μέσα το… πολυπόθητο φλουρί

Πηγή:http://www.queen.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ