22.6 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ζήτησαν ευλογία από τον Άγιο Πορφύριο στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης (ΦΩΤΟ)

Δεκάδες τρικαλινοί βρέθηκαν στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης για να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου,τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροσταντούντος του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου.
Ο σεβάσμιος Ιεράρχης μίλησε για το βίο του Αγίου Πορφυρίου και το πόσο αγάπησε τον Χριστό μας, αλλά και την σεμνή του παρουσία στην ζωή του.
Αύριο, ημέρα της γιορτής του Αγίου στις 7:30 το πρωί θα ψαλλεί ο Όρθρος και θα τελεσθεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου.
Την Τρίτη το απόγευμα στις 5:00 θα ψαλλεί η Ιερά Παράκληση και τα Εγκώμια του Αγίου Πορφυρίου.
Να σημειώσουμε ότι εντός του Ιερού Ναού της Παναγίας Φανερωμένης σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί η κατασκευή Ιερού Παρεκκλησίου αφιερωμένο στον Άγιο Πορφύριο.
Ο Άγιος Πορφύριος είχε πάντα εμπνευσμένους λόγους, ενώ η αγάπη του για τα παιδιά και τις συμβουλές προς τους γονείς για το πώς πρέπει να μεγαλώνουν αποτελούν κανόνα ακόμη και σήμερα. Ας θυμηθούμε κάποιους από τους λόγους τους για τα παιδιά. «Η ζωή των γονέων είναι το μόνο πράγμα που κάνει καλά παιδιά. Οι γονείς θα πρέπει να είναι πολύ υπομονετικοί και «άγιοι» στα παιδιά τους. Θα πρέπει να αγαπούν πραγματικά τα παιδιά τους. Και τα παιδιά θα μοιραστούν αυτήν την αγάπη! Για την κακή συμπεριφορά των παιδιών, αυτοί που είναι συνήθως υπεύθυνοι γι ‘αυτό είναι οι γονείς τους. Οι γονείς δεν βοηθούν τα παιδιά τους από τα κηρύγματά τους και τις συνεχόμενες συμβουλές ή κάνοντάς τα να υπακούουν σε αυστηρούς κανόνες για την επιβολή πειθαρχίας. Εάν οι γονείς δεν γίνουν «άγιοι» (ενάρετοι) ώστε πραγματικά να αγαπήσουν τα παιδιά τους και αν δεν αγωνίζονται για αυτό, τότε κάνουν ένα τεράστιο λάθος. Με την αρνητική τους στάση οι γονείς μεταφέρουν στα παιδιά τους αρνητικά συναισθήματα. Στη συνέχεια, τα παιδιά τους γίνονται αντιδραστικά και με ανασφάλεια, όχι μόνο στο σπίτι τους, αλλά και στην κοινωνία».

- Advertisement -

DSC_0002 DSC_0003 DSC_0004 DSC_0005 DSC_0006 DSC_0007 DSC_0008 DSC_0009 DSC_0010 DSC_0012 DSC_0013 DSC_0014

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ