16.4 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ζεστή σοκολάτα με καρύδα

Υλικά
  • 2 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 400 γρ. γάλα καρύδας
  • 1/4 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
  • 1 πρέζα χοντρό αλάτι
  • 30 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε το κακάο με 1/3 φλιτζ. νερό που βράζει. Σε κατσαρολάκι  σε μέτρια φωτιά αναμειγνύουμε το γάλα καρύδας, την καστανή ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε το καυτό ρόφημα κακάο και την κουβερτούρα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος, ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας.

- Advertisement -

Με μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να αφρίσει  για περίπου 1 λεπτό. Κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά, χτυπώντας παράλληλα, τη ζάχαρη, για περίπου 5 λεπτά. Όταν σχηματιστούν απαλές κορυφές, είναι έτοιμη.

Σερβίρουμε τη σοκολάτα σε κούπες και προσθέτουμε στην κάθε κούπα από 1 κ.σ. μαρέγκα.

πηγη:: http://www.mamapeinao.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ