26.2 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ζεστό κρασί με πορτοκάλι και μυρωδικά

Υλικά

- Advertisement -
700ml (1 μπουκάλι) κόκκινο κρασί
2 πορτοκάλια
½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
8-10 γαρύφαλλα
2 ξυλάκια κανέλας
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Στύβετε τα πορτοκάλια και κρατάτε τις φλούδες. Μπήγετε τα γαρύφαλλα στις φλούδες και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρασί, τον χυμό πορτοκαλιού και τα ξυλάκια κανέλλας. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύετε απαλά προσθέτοντας σταδιακά και τη ζάχαρη. Μόλις λιώσει όλη η ζάχαρη αποσύρετε από τη φωτιά (μην αφήσετε το κρασί σας να βράσει) και σερβίρετε αμέσως (ζεστό). Η συνταγή είναι ιδανική για κρύες χειμωνιάτικες μέρες ενώ μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια σας σαν επιδόρπιο οίνο!

πηγη:http://www.dietup.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ