Τι χρειαζόμαστε:
- 1/2 κιλό ζυμαρικά (σπαγγέτι,πέννες, φιογκακια κλπ)
- 100 γρ. ντοματοπολτό
- 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- λίγο σκόρδο
- φρέσκο ή ξερό δυόσμο
- λάδι
- αλάτι,πιπέρι
- 1 κ.τσ. ζάχαρη
- κεφαλοτύρι
Πώς το κάνουμε:
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
- Προσθέτουμε το πελτέ, τη ντομάτα, 2 φλυτζάνια νερό, αλατοπίπερο, δυόσμο και τη ζάχαρη.
- Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει, περίπου μισή ώρα.
- Όσο βράζει η σάλτσα, βραζουμε τα ζυμαρικά και σουρώνουμε.
- Σερβίρουμε τα ζυμαρικά, περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το τυρί.
πηγη:https://www.sintagespareas.gr