22.9 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ημερήσια εκδρομή στην περιοχή Ελασσόνας διοργανώνει ο Φ.Ι.ΛΟ.Σ.

Ημερήσια μορφωτική εκδρομή στην περιοχή Ελασσόνας διοργανώνει ο Φ.Ι.ΛΟ.Σ. Τρικάλων την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014. Στην διάρκειά της οι εκδρομείς θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν:
Καθ’ οδόν προς Ελασσόνα θα σταθούν για προσκύνημα στο Μνημείο των 150 Εκτελεσθέντων στο Δομένικο από τις ιταλικές δυνάμεις κατοχής στις 16 Φεβρουαρίου 1943. Εν συνεχεία θα μεταβούν στην Γαλανόβρυση όπου θα επισκεφτούν το Αγροτικό-Εθνογραφικό Μουσείο και την αίθουσα Τέχνης Αραδοσιβίων με ξυλόγλυπτες πα-ραστάσεις του Κώστα Γεωργιάδη.
Μετά οι εκδρομείς θα αναχωρήσουν για το Χάνι Χατζηγώγου όπου θα ξεναγη-θούν στο Στρατιωτικό Μουσείο της Μάχης του Σαρανταπόρου (9-10 Οκτωβρίου 1912). Ως γνωστόν το Χάνι Χατζηγώγου χρησιμοποιήθηκε ως στρατηγείο από τον τότε αρχι-στράτηγο – διάδοχο Κωνσταντίνο. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στην περιοχή του Ολύ-μπου και ξεναγήσεις στις αρχαιότητες της Δολίχης και του Πυθίου, στο οποίο η αρ-χαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως τρεις αρχαίους ναούς σε κοντινή απόσταση ο ένας με τον άλλον.
Μετά το γεύμα στην περιοχή Βλαχολίβαδου – Πυθίου, οι εκδρομείς θα επι-στρέψουν στην Ελασσόνα, όπου θα επισκεφτούν το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Ολυμπιώτισσας, το πέτρινο γεφύρι και το εμπορικό κέντρο. Η εκδρομή θα κλείσει με επίσκεψη στην γραφική και ιστορική Τσαριτσάνη.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ