19.2 C
Trikala
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Η Α΄ τάξη του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου επισκέπτεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας

Την περασμένη Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015, οι μαθητές της Α΄ Τάξης του Γυμνάσιου Μεγαλοχωρίου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας και να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαψαταία ειμί: Από το Κιέριον στην Μητρόπολη»:
Πρόκειται για μια νέα εκπαιδευτική δράση του Μουσείου που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015 και απευθύνεται σε μαθητές της Α΄ Γυμνασίου. Στα πλαίσια αυτής της δράσης τα παιδιά παρακολουθούν τη φανταστική ιστορία του Μαψαταία, ενός αθηναίου εμπόρου, που ταξιδεύει στην δυτική Θεσσαλία του 4ου αι π.Χ. και επισκέπτεται τις αρχαίες πόλεις του Κιερίου και της Μητρόπολης. Με αφορμή την ταξιδιωτική του εμπειρία ξεδιπλώνεται η ιστορία και η πολιτική οργάνωση της αρχαίας Θεσσαλίας. Επιπλέον δίνεται μια ανάγλυφη εικόνα της καθημερινής ζωής, της θρησκείας και της οικονομίας της Θεσσαλίας εκείνης της εποχής.
Η παραπάνω δράση θέτει ως στόχο να δοθούν στους μαθητές τα κατάλληλα ερεθίσματα, ώστε μέσα από την αφήγηση και την διάδραση να αναπτύξουν την παρατηρητικότητα και την κριτική ικανότητά τους, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις και την φαντασία τους. Ταυτόχρονα τους δίνεται η δυνατότητα να παρατηρήσουν και να κατανοήσουν τα εκθέματα και να αυτενεργήσουν μέσα στον εκθεσιακό χώρο του μουσείου, ώστε η επίσκεψή τους να μετατραπεί σε μια ευχάριστη εμπειρία εξερεύνησης.
Τους μαθητές συνόδευαν στην εκπαιδευτική επίσκεψη οι καθηγήτριες Πλεσιώτη Κων/να, Σέτζη Ελένη και Τσιντζιλώνη Αγάπη.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στο φιλόξενο προσωπικό του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας, στην ΛΔ΄ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων που έχει την ευθύνη των Εκπαιδευτικών Δράσεων, και στην αρχαιολόγο κα Λευκή Θεογιάννη, η οποία με πάθος και παραστατικότητα μας αφηγήθηκε την ιστορία του Μαψαταία και μας μύησε στα εκθέματα και τους χώρους του Μουσείου.

- Advertisement -

1 3

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ