18 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Η ΑΚΑΙΡΗ ΠΡΟΕΔΡΟΛΟΓΙΑ

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.
Δημοτικός Σύμβουλος – Πολιτευτής

- Advertisement -

Τα βρώμικα πολιτικά παιχνίδια στη χώρα μας δεν έχουν τελειωμό και φυσικά η νοοτροπία όσων μας κυβερνούν είναι η ίδια, με μόνο λίγες μεταβολές, προσαρμοσμένες στις κοινωνικές απαιτήσεις και στα οικονομικά δεδομένα. Η καταστροφική αυτή συμπεριφορά ποτέ δεν εξυπηρέτησε το κράτος και τους πολίτες, παρά μόνο προσωπικά συμφέροντα εξουσίας και μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη.
Το κλίμα αυτό δεν αλλάζει εύκολα, γιατί τα βιώματα που έχουμε μέσα μας είναι κατάλοιπα δεκαετιών, ίσως και αιώνων. Το δίκαιο του ισχυροτέρου, η σοφία του κατακτητή, ο ραγιαδισμός, η εξάρτηση, το προσωπικό συμφέρον, η πονηριά και η έλλειψη διαχρονικών αξιών και αρχών οδηγούν τους πολιτικούς σε λαθεμένες επιλογές, σε αυταρχικές θέσεις, σε αντιδημοκρατικές ενέργειες και σε καταστροφικές πράξεις.
Εκείνο που όλοι τους διακαώς επιθυμούν είναι να είναι πάντα στην εξουσία, να έχουν δύναμη, να γίνουν πάμπλουτοι από πάμφτωχοι και να μην τους πιάσει η τσιμπίδα της Δικαιοσύνης, για όσα εγκλήματα κι αν κάνουν.
Οι πολιτικοί λοιπόν, δημιουργούν θέματα χωρίς να υπάρχει λόγος, πρώτων, γιατί έτσι τους συμφέρει και δεύτερον γιατί τον λαό τον εκλαμβάνουν ως ΟΧΛΟ, που δεν έχει δύναμη αντίστασης και καθαρή λογική. Έτσι τα πολιτικά σενάρια δίνουν και παίρνουν και φυσικά το ένα διαδέχεται το άλλο. Μέχρι προχθές είχαμε το θέμα του Ανασχηματισμού, τώρα ξετρύπωσαν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι τόσο γατζομένοι στις καρέκλες της εξουσίας που είναι διατεθημένοι ακόμα και την χώρα να καταστρέψουν, αρκεί να διοικούν την πατρίδα δύο χιλιάδες οικογένειες του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου. Μεγάλη δε… πλάτη βάζουν και όλα τα αποβράσματα της Διαπλοκής και της Διαφθοράς.
Έτσι ξεκίνησαν την Προεδρολογία άκαιρα και όχι ηθικά. Η εκλογή του Ανωτάτου Άρχοντα, χωρίς ουσιαστικές δικαιοδοσίες, έγινε πολλές φορές αιτία σκανδάλων, που τελικά απαξίωσε την ουσία της Δημοκρατίας. Συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, συναλλαγές κάθε μορφής, μπλε και άσπρα ψηφοδέλτια και τεράστιο παρασκήνιο. Βυζαντινές ίντριγκες και Ρωμαϊκές μηχανοραφίες επεσκίαζαν σχεδόν κάθε εκλογή. Ακόμα και για να κερδίσουν χρόνο εξουσίας και να αποφύγουν εθνικές εκλογές χρησιμοποιούσαν οι πολιτικοί την εκλογή αυτή. Η απαξίωση σ’ όλο το μεγαλείο.
Το ίδιο… βιολί ακούμε και σήμερα. Οι Συνεταίροι της καταστροφής, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. δηλ. Βενιζέλος και Σαμαράς προκειμένου να κερδίσουν χρόνο μιλούν για Εκλογή Προέδρου και για εκατόν ογδόντα (180) κουκιά, που χρειάζονται προκειμένου να αποφύγουν την συντριβή. Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι κίνδυνος – θάνατος για όσους έφεραν την καταστροφή στην χώρα. Αντί να δουν τα μεγάλα προβλήματα της χώρας αυτοί κοιμούνται και ξυπνούν με την σκέψη πως θα συνεχίσουν να κυβερνούν παρά την μεγάλη τους ήττα στις Ευρωεκλογές. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να μακροημερεύσει αν δεν δώσει πειστικές απαντήσεις στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα τις φτώχειας και της ανεργίας και αν δεν μειώσει αποφασιστικά τα ασήκωτα φορολογικά βάρη των έντιμων και συνετών πολιτών.
Ένα είναι γεγονός πως η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, πως θέλει ένα Πρόεδρο αντάξιο του αξιώματος και όχι ένα εργαλείο για πολιτικές εξελίξεις. Η λύση είναι μία: Εκλογές για να καθαρίσει η ήρα από το συτάρι…!

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ