16.2 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Οριστικό το «μαχαίρι» στο ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων

Μικρότερη κατά 41,4 εκατ ευρώ σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2015, αλλά και 223 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με την τελική εκτιμώμενη δαπάνη, είναι η φετινή δέσμευση πίστωσης από το υπουργείο Οικονομικών, για την καταβολή του ΕΚΑΣ κατά το τρέχον έτος, γεγονός που «φωτογραφίζει» μείωση στον αριθμό των δικαιούχων.

- Advertisement -

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, εγκρίνεται για το 2016, η πίστωση 474,6 ευρώ για την καταβολή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όταν πέρσι η αντίστοιχη πίστωση ήταν στα 516 εκατ. ευρώ. Βέβαια, τελικά το συγκεκριμένο επίδομα για να καταβληθεί χωρίς προβλήματα στους περίπου 350.000 δικαιούχους, απαιτήθηκαν περισσότερα από 900 εκατ. ευρώ.

Το γεγονός αυτό, σε συνάρτηση με τη δέσμευση ότι η εξοικονόμηση δαπάνης από το ΕΚΑΣ, θα φτάσει το 2016, στα 223 εκατ. ευρώ, υποδηλώνουν ότι τελικά, τη χορήγηση του συγκεκριμένου επιδόματος θα την απολέσουν φέτος, χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι. Άλλωστε, η δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση από το τρίτο μνημόνιο, είναι να καταργήσει τη χορήγηση του ΕΚΑΣ στο 20% των «προνομιούχων» δικαιούχων, έως τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 70.000 οι δικαιούχοι που θα χάσουν το συγκεκριμένο επίδομα.

πηγη:www.dikaiologitika.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ