13.8 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η Βάσω Κάκλα για τα ανοιχτά μέτωπα της Παιδείας στα Τρίκαλα

Η Βάσω Κάκλα, διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων μίλησε στο «Ράδιο Πρωινός 105,3» για τα θέματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή την τρικαλινή εκπαίδευση, κυρίως με το θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων. Αναλυτικά:

- Advertisement -

«Χθες είχαμε μια συνάντηση για τις πανελλαδικές εξετάσεις που για μας είναι το μείζον θέμα τώρα. Θέλουμε όλα να γίνουν με ασφάλεια και αδιαβλητότητα. Είμαστε έτοιμοι, συντονιστήκαμε, έχουμε κάθε μέρα δοκιμές, έχουν βγει οι επιτηρητές. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είμαστε έτοιμοι καθόλα. Χθες με την περιφερειάρχη συζητήσαμε κυρίως για τις πανελλαδικές».

Για την υπόθεση Μπαλάφα

«Έχω έγγραφο από το υπουργείο για τη δικαστική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας που μιλάει για την αναγκαιότητα επανάληψης των κρίσεων διευθυντών, διότι είχαν πρόβλημα κωλύματος και δεν έπρεπε να συμμετέχει ο πρόεδρος της επιτροπής. Η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί. Απλώς εγώ έκανα πολλά ερωτήματα στο υπουργείο για να ρωτήσω το υπουργείο και την περιφέρεια πώς πρέπει να γίνουν ορισμένα πράγματα. Περιμένω τις απαντήσεις, εγώ σίγουρα δεν θα είμαι στην επιτροπή των κρίσεων, διότι σ’ αυτές τις κρίσεις των διευθυντών είμαι και εγώ υποψήφια. Η θητεία των διευθυντών τελειώνει τον Ιούνιο και από κει και πέρα πρέπει να γίνουν οι κρίσεις αυτές και στη συνέχεια να γίνουν οι επόμενες.
Όσοι γίνουν διευθυντές με την δεύτερη κρίση θα δικαιωθούν και αυτοί παίρνοντας τα μόρια, όλοι αυτοί που έγιναν δεν χάνουν αυτή την ιδιότητα. Θα ωφεληθούν όσοι δεν έγιναν. Νομικά έτσι ερμηνεύεται.
Ο κ.Μπαλάφας έκανε τη διαδικασία γιατί δεν έγινε διευθυντής κάποια στιγμή. Όταν ξεκίνησε η διαδικασία ήταν ήδη διευθυντής, απλώς κάποια στιγμή δεν ήταν διευθυντής. Τώρα θα γίνει νέα κρίση και αν προκύψουν νέα ονόματα, θα τους αναγνωριστεί η θητεία, ως αδικηθέντες. Βέβαια έχουμε εγγενείς δυσκολίες διότι 30 άτομα έχουν φύγει. Ένας συνάδελφος έφυγε από κοντά μας ή θα κληθεί ο συνταξιούχος να δώσει συνέντευξη; Το θέμα είναι ότι πρέπει να έρθουν όλοι. Αυτό είναι ο παραλογισμός. Αυτά πάντα συμβαίνουν».

ka

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ