13 C
Trikala
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η βιωσιμότητα του ΕΤΑΑ- ΤΣΑΥ στο επίκεντρο συνάντησης με τον ΠΙΣ

Το μέλλον της βιωσιμότητας του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ αναμένεται να συζητήσουν σε συνάντησή τους το μεσημέρι της Τρίτης ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, ο Πρόεδρος του Ταμείου κ. Στέλιος Πλιάκης, ο β’ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Υγειονομικών κ. Στάθης Τσούκαλος.
Τα συνεχιζόμενα προβλήματα του κλάδου, τα οποία έχουν οδηγήσει πολλούς υγειονομικούς στο να αδυνατούν να έχουν ασφαλιστική ενημερότητα δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Γι’ αυτό και οι εκπρόσωποι των φορέων θα συζητήσουν με τη διοίκηση του ΕΤΑΑ – ΤΣΑΥ θέματα αναφορικά με τη βιωσιμότητά του, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους και την προοπτική του ως ανεξάρτητο Ταμείο.
Ο ΠΙΣ, υπενθυμίζεται, είχε αντιδράσει έντονα από την πρώτη στιγμή κατάργησης της νομικής υπόστασης του ΤΣΑΥ (με τον Ν.3655/2008) και την μετατροπή του σε Τομέα Υγειονομικών του ερυρύτερου Ασφαλιστικού Οργανισμού ΕΤΑΑ, στον οποίο περιλαμβάνονται επίσης το Ταμείο Νομικών και το ΤΣΜΕΜΕ. Το 2012 μάλιστα σε μία ανακοίνωσή του προειδοποιούσε για τους κινδύνους από την ενοποίηση των Ταμείων, κάνοντας λόγο παράλληλα για “καταστροφικές νομοθετικές ενέργειες” εκ μέρους της Πολιτείας οι οποίες “υπονόμευσαν το ΤΣΑΥ και διαίρεσαν τους ασφαλισμένους σε νέους και παλαιούς, με πολύ χαμηλές εισφορές και συντάξεις για τους νεοεισερχόμενους και με την υποχρεωτική ένταξη του στο ΕΤΑΑ, χωρίς καμία μελέτη”.
Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν επίσης ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Αθανάσιος Κατσίκης και η Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου κυρία Αθηνά Τραχήλη.

- Advertisement -

πηγη:http://www.stogiatro.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ