27.7 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Η εμφάνιση και η συμμετοχή της στο master class-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΒΡΑΚΟΣ

Με ιδιαίτερα διακριτικό και σεμνό προφίλ έκανε την εμφάνισή της η Μουσική Σχολή «Παπαστάθη» στο σεμινάριο-master class λυρικού τραγουδιού ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΒΡΑΚΟΣ που πραγματοποιήθηκε επιτυχώς το Σαββατοκύριακο 28-29 Μαΐου 2016. Τη διοργάνωση ανέλαβε ο σύλλογος Φίλων της Mουσικής Τρικάλων. Είχε πανελλήνιο ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενδιαφερόμενοι από διάφορες περιοχές της χώρας μας.

- Advertisement -

Όσον αφορά τη συμμετοχή της Μουσικής Σχολής «Παπαστάθη», έλαβαν μέρος ως ενεργά μέλη πρώην και νυν μαθητές της, με τη συνοδεία στο πιάνο της καλλιτεχνικής διευθύντριας της Σχολής, καθηγήτριας πιάνου, μονωδίας και ανώτερων θεωρητικών μαθημάτων Νατάσας Παπαστάθη. Επίσης, ως ακροατές συμμετείχαν και αρκετοί ακόμη σπουδαστές από την πολυπληθή τάξη μονωδίας της Σχολής. Προς γνώση του τρικαλινού κοινού αναφέρουμε πως η εν λόγω τάξη λειτουργεί επιτυχώς από το έτος 2000 κι έχει να επιδείξει πρόοδο και επιτυχίες μαθητών σε πανελλήνιους διαγωνισμούς τραγουδιού, όπως και την εισαγωγή σπουδάστριας στη Βασιλική Ακαδημία της Μουσικής του Λονδίνου το έτος 2006.

Η εμπειρία από το μάθημα υψηλού επιπέδου από τον τρικαλινό παγκοσμίου φήμης βαθύφωνο κ. Δημήτρη Καβράκο ήταν μοναδική και εξαιρετική, καθώς ο έμπειρος δάσκαλος ήταν ιδιαίτερα φιλικός και προσιτός προς τους μαθητές, οι οποίοι ήταν λογικό να διακατέχονται – σχεδόν όλοι – από ταραχή και στρες. Η αμεσότητα όμως και η απλότητα με την οποία εξηγούσε το κάθε τι ήταν εμφανείς και το αποτέλεσμα δικαίωσε όλους στο gala όπερας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων. Οι μαθήτριες Τσιλιμίγκα Ιωάννα του Χρήστου, Παζαρά Ραφαέλα-Κων/να του Βαΐου και Αννοπούλου Φωτεινή του Θεοδώρου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό υπό την καθοδήγηση του κ. Καβράκου και της δασκάλας τους – συνοδού πιανίστριας κ. Παπαστάθη. Τα έργα που ερμήνευσαν οι τρεις σπουδάστριες ήταν από την όπερα Turandot η άρια “Tu che di gel sei cinta” του G. Puccini, το λιντ “Take Heed, young heart” του Άγγλου συνθέτη Ar. Gibbs και το λιντ “Du Bist die Ruh” του Fr. Schubert αντίστοιχα.

Ευχόμαστε στο μέλλον να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες ευκαιρίες στην πόλη μας ώστε να ξεδιπλωθεί το ενδιαφέρον και το ταλέντο των νεαρών τρικαλινών που διψούν για μουσική γνώση και εμπειρία!….

1

Ο κ. Δημήτρης Καβράκος με την κ. Νατάσα Παπαστάθη

2

Η Ιωάννα Τσιλιμίγκα ως Liu (Turandot)

3

Η Ραφαέλα-Κωνσταντίνα Παζαρά επί σκηνής

4

Η Φωτεινή Αννοπούλου ερμηνεύει Schubert

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ