16.7 C
Trikala
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Η Κυπριακή Δημοκρατία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εάν δεν…

Οριστικό φρένο βάζει η Κομισιόν στο αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας περί αναθεώρησης ή παρέκκλισης στο θέμα των αμπελοπουλιών – Επιβεβαιώνουν οι Βρυξέλλες την επιστολή Χάσικου για το θέμα – Οι Ευρωπαίοι καλούν την Κύπρο να εξάλειψη την παγίδευση αλλιώς θα παραπέμψουν τη Δημοκρατία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

- Advertisement -

Η κοινή ευρωπαϊκή περιβαλλοντική πολιτική ισχύει για όλους δήλωσε στην εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος» ο Ενρίκο Μπρίβιο, υπεύθυνος τύπου της Κομισιόν. Η αποστομωτική απάντηση του Ευρωπαίου αξιωματούχου βάζει φρένο στις όποιες σκέψεις υπήρχαν εντός της Κύπρου για παρεκκλίσεις στο ζήτημα παγίδευσης αμπελοπουλιών.

Μάλιστα ο Ευρωπαίος αξιωματούχος αφού επιβεβαίωση την ύπαρξη επιστολής εκ μέρους του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου για το θέμα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Κυπριακή Δημοκρατία να παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αν άμεσα δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για εξάλειψη του φαινομένου.

Σύμφωνα με άλλο Ευρωπαίο αξιωματούχο η δράση της κυπριακής δημοκρατίας πρέπει να κινηθεί σε τρεις άξονες. Αρχικά να ενισχύσει τις προσπάθειες της για επιβολή της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής πολιτικής, δεύτερον να απαλείψει τη προοπτική για παρεκκλίσεις και τρίτον να υπάρξει η εφαρμογή του.

Πηγή: http://cyprustimes.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ