13 C
Trikala
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η μέχρι τώρα κινήσεις στην Α’ Ερασιτεχνική

Και κει που κάποιες ομάδες πήραν φόρα για να χτίσουν μια πιο δυνατή πορεία στα φετινά πρωταθλήματα, ήρθαν τα τελευταία γνωστά και ιδιαίτερα επικίνδυνα φαινόμενα στη ζωή μας, οπότε όλες τράβηξαν χειρόφρενο και περιμένουν τις εξελίξεις για να συνεχίσουν κανονικά όσο αυτό είναι εφικτό.
Σύμφωνα με πληροφορίες και όχι επίσημη ανακοίνωση από το site της ΕΠΣΤ οι ομάδες που θα απαρτίσουν την Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία θα είναι 16. Οπότε αναφερόμαστε στα Μετέωρα, την Φήκη, το Καστράκι, την Δήμητρα Απόλλων, τον Πυργετό, την ΑΕΤ, τα Αμπελάκια, την Κρύα Βρύση, τον Πορταϊκό, τα Σαράγια, την Σαρακίνα, τους Παραληθαίους οι οποίοι παρέμειναν στην κατηγορία εξαιτίας της ανόδου της Φαρκαδόνας στην Γ’ Εθνική αλλά και τις ομάδες που πήραν το εισιτήριο από την Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία ήτοι Νεοχώρι και Γριζάνο (από τον 1ο όμιλο) και Ελευθεροχώρι, Πρόδρομος από τον 2ο όμιλο.
Από την Α’ Ερασιτεχνική υποβιβάστηκαν ο Αχιλλέας Μπάρας, ο Πύργος, τα Μεγάλα Καλύβια και η Περιστέρα. Σύνολο ομάδων 16. Ενας αριθμός που ταιριάζει στη δομή του Τρικαλινού Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, αξιοποιεί σωστά τους διαιτητές, ενισχύει τη φίλαθλοι στήριξη στα γήπεδα και προσθέτει ανταγωνιστικότητα κυρίως στη προσπάθεια παραμονής. Από κει και πέρα πολλά ακούστηκαν για αλλαγές στον αριθμό των ομάδων στη «μεγάλη» τοπική κατηγορία με την Ενωση να είναι αυτή που αποφασίζει…
Νωρίς βέβαια για πολλά στοιχεία γύρω από τις 16 αυτές ομάδες, ωστόσο θα πρέπει να μπαίνουμε σιγά σιγά στο «πετσί τους» όχι μόνο προς ενημέρωση αλλά και για να ξεφεύγουμε από την εξαιρετικά δύσκολη καθημερινότητα των μνημονίων.
Αν επιχειρήσουμε να περάσουμε μια βόλτα από τους πάγκους των ομάδων θα διαπιστώσουμε τα εξής ξεκινώντας από τη σειρά της τελικής βαθμολογίας στο πρωτάθλημα και περνώντας στις ομάδες που πήραν το εισιτήριο ανόδου. Ενώ στο ρεπορτάζ του Παναγιώτη Γιδόπουλου αναφέρεται:
Στα Μετέωρα, μετά από χρόνια επέστρεψε ο Βασίλης Γκούμπλιας από τον οποίο οι γηπεδούχοι περιμένουν επιτυχίες της ομάδας, όπως αυτές ερμηνεύονται.
Ο έμπειρος τεχνικός είναι εργάτης και φιλόδοξος, ξέρει τη νοοτροπία των Καλαμπακιωτών και μετά από επιτυχημένη παρουσία σε ομάδα της Κρήτης, αλλά κυρίως στον Α.Ο Τρίκαλα σε Α1 κατηγορία και Γ’ Εθνική και στη συνέχεια στην ΑΕΤ, ξέρει που και πως πρέπει να κινηθεί.
Στη Φήκη, παρέμεινε ο Ντράγκαν Κνέζεβιτς μετά από μια επιτυχημένη παρουσία στον πάγκο της ομάδας οδηγώντας την στην 3η θέση της βαθμολογίας, θέση η οποία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «επιτυχία» αλλά με τις απώλειες βαθμών που είχαν προηγηθεί, τι να πει κανείς;
Η παρουσία του Σέρβου κόουτς έπεισε τους τοπικούς παράγοντες οι οποίοι και ανανέωσαν τη συνεργασία μαζί του ελπίζοντας πως φέτος κάποιος τίτλος θα κατακτηθεί αφού προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η ομάδα τα τελευταία χρόνια.
Στο Καστράκι συνεχίζει ο Γιώργος Αλμπάνης ο οποίος οδηγεί την ομάδα εκ του ασφαλούς και καταφέρνει με λίγους παίκτες να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και να κοιτάει κατάματα όλους τους αντιπάλους έχοντας βέβαια στη διάθεσή του σημαντικά ποδοσφαιρικά εργαλεία.
Στην Δήμητρα Απόλλων το τεχνικό δίδυμο Γκαραγκάνη – Γιαγιάκου συνεχίζει την πορεία του στην ομάδα, με τη δική του φιλοσοφία κατακτώντας πέρυσι, για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας, το κύπελλο της ΕΠΣΤ.
Στον Πυργετό ο Χρήστος Πράπας ο οποίος διαδέχτηκε τον Νίκο Κακούσιο θα βρεθεί και φέτος στον πάγκο της ομάδας συνεχίζοντας το έργο του το οποίο κρίθηκε από τους ανθρώπους του «Δικεφάλου» ως επιτυχημένο.
Αλλαγή υπήρξε στην ΑΕΤ. Η συμφωνία του Βασίλη Γκούμπλια με τα Μετέωρα άφησε κενό στον πάγκο της Τρικαλινής ομάδας, η οποία είχε βρει τα πατήματά της και την φιλοσοφία της.
Αναγκαστικά η διοίκηση της ομάδας θα κινηθεί σε νέα συνεργασία ενώ αρκετά ονόματα ακούγονται, όπως αυτό του Παναγιώτη Γκένα, αλλά χωρίς να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από καμιά πλευρά.
Με τα Αμπελάκια θα ασχοληθούμε στο τέλος της αναφοράς μας στους προπονητές, όπως και με τη Σαρακίνα.
Στην Κρύα Βρύση ο Γιώργος Ράτζας αναμένεται να συνεχίσει στην ομάδα της Καλαμπάκας με στόχο να πραγματοποιήσει καλύτερη πορεία, χωρίς επίσημα να έχει ανακοινωθεί κάτι. Ο έμπειρος τεχνικός ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις οπότε μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα.
Ο Πορταϊκός, μετά τη λύση συνεργασίας με τον Βησσάρη Λαμπρογεώργο ξεκίνησε συνεργασία με τον Δημήτρη Κορομπλή ο οποίος θα κληθεί και αυτός να σταθεροποιήσει την ομάδα της Πύλης στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία.
Στα Σαράγια υπάρχει κενό στη θέση του προπονητή μετά το «διαζύγιο» με τον Παναγιώτη Γκένα.
Πληροφορίες, χωρίς επίσημες ανακοινώσεις, αναφέρουν πως η διοίκηση των Σαραγίων είναι πολύ πιθανό να συνεργαστεί ξανά με τον Δημήτρη Γκένα ο οποίος είχε φύγει από την ομάδα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεών του στη Ρόδο και ενδέχεται να επιστρέψει στα Τρίκαλα.
Στους Παραληθαίους δεν υπάρχει συμφωνία για τον πάγκο αφού οι άνθρωποι της ομάδας αναγκάστηκαν να μεταθέσουν για τα τέλη Αυγούστου την ετήσια χοροεσπερίδα τους η οποία έδειχνε και το δρόμο των επόμενων κινήσεων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ξεκάθαρο τοπίο ακόμα. Ωστόσο πολύ σύντομα οι άνθρωποι των Παραληθαίων θα επιδιώξουν να «κλείσουν» αυτό το θέμα για λόγους ευνόητους.
Σχετικά με τις νεοφώτιστες ομάδες, το Νεοχώρι συνεχίζει με τον Ηλία Πατσιάνη ο οποίος πέρυσι κατέρριψε όλα τα ρεκόρ της ομάδας και φέτος θα κληθεί να πραγματοποιήσει μια ικανοποιητική πορεία, όπως αυτή ερμηνεύεται από τους υπέυθυνους. Στο Γριζάνο υπήρξε αλλαγή σκυτάλης καθώς τη θέση του Σωτήρη Κυρίτση πήρε ο Θάνος Τέγος, ο οποίος είχε δουλέψει ξανά στη «Μπάρτσα».
Δύσκολη αποστολή για τον νεαρό προπονητή αλλά είναι έτοιμος να την αντιμετωπίσει οδηγώντας την ομάδα στην παραμονή.
Στο Ελευθεροχώρι συνεχίζει ο Στέφανος Ψύχος ο οποίος πέρυσι οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 2ο όμιλο της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας.
Ο νεαρός τεχνικός θα δουλέψει σε δύσκολο αγωνιστικό τερέν αλλά οι δυσκολίες είναι και για τους νεαρούς αλλά αισιόδοξους προπονητές.
Στον Πρόδρομο θα βρεθεί ο Νίκος Κακούσιος ο οποίος πέρυσι βρέθηκε στον Πυργετό και στη συνέχεια στο Γοργογύρι. Εχει γνώση και εμπειρία από την Α’ Ερασιτεχνική, οπότε θα προσπαθήσει την ομάδα του σε ασφαλή μονοπάτια.
Σαρακίνα και Αμπελάκια παραμένουν δύο ερωτηματικά. Όχι μόνο για τους προπονητές στον πάγκο αλλά και για τις ίδιες τις ομάδες. Την ύπαρξή τους. Για την Σαρακίνα ακούγεται πως θα συγχωνευτεί με την Περιστέρα και πολύ δύσκολα θα συμμετάσχει μόνη της στο πρωτάθλημα. Απομένει να δούμε τι θα συμβεί τελικά και στη συνέχεια θα αναφερθούμε για προπονητή.
Για τα Αμπελάκια είναι πιο ξεκάθαρη η κατάσταση, αφού η ομάδα μπορεί να συμμετάσχει στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία, αλλά θα συγχωνευτεί με άλλο σωματείο και αφού περάσει το εύλογο διάστημα θα πάρει την τελική της μορφή. Ο Κόζιακας ο οποίος πριν από λίγες εβδομάδες έκανε προσπάθεια συνένωσης με τον Πρόδρομο και τις γύρω ομάδες, χωρίς επιτυχημένο αποτέλεσμα, ξαναχτυπά και αυτή τη φορά φαίνεται να βρίσκει στόχο, όπως λένε οι πληροφορίες, συμμετέχοντας στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορά με τα Αμπελάκια. Εως ότου όμως υπάρξουν ανακοινώσιμες εξελίξεις, περιοριζόμαστε σε πληροφορίες που κυκλοφορούν.
Όπως καταλαβαίνει κάποιος λίγες είναι οι εκκρεμότητες στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής το οποίο και φέτος αναμένεται ανταγωνιστικό.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ