23.2 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

«Η Πεντάμορφη και το Τέρας» στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων

Την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου, ώρα 20.30, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων, το Θέατρο του Βορρά παρουσιάζει την παιδική θεατρική παράσταση «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», στα πλαίσια του καλοκαιρινού προγράμματος εκδηλώσεων του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Τρικκαίων.
Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Γαλλικού Προξενείου και του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.
Τιμές εισιτηρίων: 10 € γενική είσοδος, 8 € άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητές

- Advertisement -

Πρόκειται για μια επιτυχημένη προσαρμογή και μεταφορά σε παιδικό θέατρο της πασίγνωστης και κλασσικής ιστορίας που αγάπησαν μικροί και μεγάλοι.

Παίζουν: Κ. Αρνόκουρος, Ντ. Ασληχανίδου, Β. Δαλλές, Ι. Κοντέλλης Ε.Σισμανίδου
Συντελεστές:
Κείμενο- Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου
Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης
Κοστούμια: Μαίρη Τζιουβάρα
Επιμέλεια σκηνικών: Anna Wassiac
Φωτισμοί: Γιώργος Ζήγκας

Λίγα λόγια για το έργο
Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια επαχιακή πόλη ζούσε ο Σεβαλιέ με τις δυο του κόρες. Λίγο πρίν φύγει για ταξίδι ρωτάει και τις δυο τι δώρο θέλουν να τους φέρει όταν επιστρέψει. Η πρώτη θα ζητήσει ρούχα και κοσμήματα, ενώ η μικρότερη θα ζητήσει ένα τριαντάφυλλο. Στο δρόμο της επιστροφής, ο Σεβαλιέ θα χαθεί στο δάσος και θα βρεθεί σε ένα μαγεμένο κάστρο, όπου ζει ένα τέρας. Εκεί, θα δει το πιο όμορφο τριαντάφυλλο, που μπορεί να φανταστεί κανείς και θέλοντας να κρατήσει την υπόσχεσή του θα προσπαθήσει να το πάρει. Μπροστά του όμως εμφανίζεται το τέρας και προκειμένου να του χαρίσει τη ζωή, πρέπει να του δώσει μια του κόρη.
Κάπως έτσι ξεκινάει μια ιστορία, που από την αντιπάθεια θα καταλήξει στην αγάπη. Μια αγάπη, που καταφέρνει να κοιτάξει κάτω από την επιφάνεια και να βρει την πραγματική ομορφιά σε αυτό, που κρύβει το τέρας μέσα του.

Κάπως έτσι ξεκινάει μια ιστορία, που από την αντιπάθεια θα καταλήξει στην αγάπη. Μια αγάπη, που καταφέρνει να κοιτάξει κάτω από την επιφάνεια και να βρει την πραγματική ομορφιά σε αυτό, που κρύβει το τέρας μέσα του.

Ο παραμυθένιος κόσμος της Πεντάμορφης ζωντανεύει σε μία μαγική παράσταση, πλημμυρισμένη από μουσική και χορό, κοστούμια και φωτισμούς που μας οδηγούν στο όνειρο. Με μία φρέσκια διασκευή, βασισμένη στο γνωστό παραμύθι της  Jeanne-Marie Le Prince de Beaumont και ειδικά προσαρμοσμένη για παιδιά, η Πεντάμορφη και το Τέρας υπόσχεται στιγμές γέλιου, τρυφερότητας και συγκίνησης.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ