18.5 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Η… χαρά έχει τις παγίδες της! ΦΩΤΟ

Και μόνο που ακούμε «παιδική χαρά» η σκέψη μας πάει στα θετικά συναισθήματα που δημιουργεί αυτός ο χώρος στα μικρά παιδιά. Είναι η δική τους «όαση», αλλά και το «βασίλειο τους». Στα Τρίκαλα όμως υπάρχουν κάποια χρόνια προβλήματα στον τομέα αυτό, τα οποία δημιουργούν άγχος στους γονείς και τους παππούδες που αναλαμβάνουν το ρόλο να οδηγήσουν τα μικρά παιδιά στους χώρους αυτούς.

- Advertisement -

Ο φακός του «Πρωινού Λόγου» κατέγραψε, ίσως στην πιο πολυάριθμη παιδική χαρά της πόλης, αυτή της πλατείας Βουβής. Ο χώρος είναι πραγματικά όμορφος και σε γενικής γραμμές ο δήμος Τρικκαίων φροντίζει να είναι καθαρός. Βέβαια εδώ πάει και η προσωπική ευθύνη, αφού είναι απίστευτο να υπάρχουν σκουπίδια κάτω ενός στο… ένα μέτρο υπάρχει κάδος! Αλλά αυτό είναι ένα γενικότερα θέμα παιδείας, που κάποτε θα πρέπει να λυθεί, με την υπεύθυνη στάση των ενήλικων να δείχνει το σωστό.

Αλλά και στην παιδική χαρά αυτή, όπως και στο σύνολο της πόλης υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα. Και δεν είναι άλλο, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, πόσο εύκολα μπορεί ένα μικρό παιδί να βρεθεί μια ανάσα από τα αυτοκίνητα! Μια στιγμή χαλάρωσης μπορεί να αποδεχτεί τραγική και αυτό έχει να κάνει με το σύνολο των παιδικών χαρών της πόλης, πέρα από τα υπόλοιπα προβλήματα, με την ασφάλεια στις κούνιες και γενικότερα στα παιχνίδια.

Το ερώτημα είναι αν υπάρχει λύση; Σε δύσκολους οικονομικά καιρούς δεν μπορεί κάποιος παρά να είναι επιφυλακτικός. Αλλά δημιουργία μια σύγχρονης παιδικής χαράς στο κέντρο της πόλης και σε περιοχή όπου είναι πεζόδρομος θα έμοιαζε κάτι το ιδανικό. Αλλά αυτή τη στιγμή το ζητούμενο δεν είναι οι ιδέες αλλά αν μπορούν κάποια πράγματα να υλοποιηθούν.

DSC_0014 DSC_0008 DSC_0009 DSC_0010 DSC_0011 DSC_0012 DSC_0013

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ