24.5 C
Trikala
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Eπέτειος Απελευθέρωσης της πόλης δεν είναι “κοινωνική υποχρέωση”

Εορτάστηκε (υποτίθεται) η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης μας από τον Τουρκικό ζυγό. Εορτάστηκαν (υποτίθεται) οι αγώνες και οι θυσίες του λαού της Θεσσαλίας, για ελευθερία και Εθνική αξιοπρέπεια.

- Advertisement -

Στην Ελλάδα της παρακμής και των μνημονίων όμως, πολλά πράγματα “υποτίθεται” πως γίνονται. Και το λέμε αυτό, γιατί κάθε άλλο παρά “λαμπρές” ήταν αυτές οι “εκδηλώσεις” μνήμης για την απελευθέρωση της πόλης, από τις επίσημες αρχές του τόπου.

Αγουροξυπνημένοι βουλευτές,που κοιτάνε συνεχώς το ρολόι τους, ελάχιστοι πολίτες παρόντες (συνήθως είναι οι ηλικιωμένοι που απολαμβάνουν την πρωινή δροσιά στην πλατεία), το μνημείο που κατατίθενται τα στεφάνια είναι στο όριο να χαρακτηριστεί ως ζούγκλα, αφού η βλάστηση κοντεύει να το κρύψει, και το καθιερωμένο άγημα της ΣΜΥ να κάνει ότι μπορεί για να δώσει μια κάποια λάμψη στην όλη “εκδήλωση”.

Αναρωτιόμαστε, γιατί οι καταθέσεις στεφάνων δεν γίνονται στο σχετικό μνημείο που υπάρχει απέναντι από το δημαρχείο και που τοποθετήθηκε για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας,και γίνονται στο ηρώο του συντοπίτη μας οπλαρχηγού, που έπεσε στην έξοδο του Μεσολογγίου; Απάντηση προφανώς και δεν θα πάρουμε.

Αλήθεια ποιες προσπάθειες κατέβαλλαν οι επίσημες αρχές του τόπου για να αναβαθμίσουν και να λαμπρύνουν τέτοιου είδους επετείους;

Για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ οι εκδηλώσεις Εθνικής Μνήμης και τιμής, δεν αποτελούν ούτε “κοινωνική υποχρέωση”,ούτε αφορμή για πολιτικό παζάρι χειραψιών και ψεύτικων χαμόγελων.

Για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποτελεί ντροπή για τους αγωνιστές και τους πεσόντες για την Ελευθερία αυτής της πατρίδας,να γίνονται εκδηλώσεις τόσο υποβαθμισμένες και τυπικές.

Για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αυτές οι εκδηλώσεις πρέπει να εγείρουν τον λαό μας,να του θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν μας,να τον καλούν σε συστράτευση και εγρήγορση την στιγμή που η πατρίδα μας ξεπουλιέται, και το κυριότερο,οι εκδηλώσεις αυτές να γίνονται κτήμα της νεολαίας του τόπου μας,που πρέπει να μάθει την ιστορία και τους αγώνες της περιοχής μας, που μόνο λίγοι και αναίμακτοι δεν είναι.

Τέλος -αν και δεν υπάρχει περίπτωση να εισακουστούμε- καλούμε τους αρμόδιους φορείς της πόλης και του νομού να πάψουν να αντιμετωπίζουν τέτοιες επετείους και εκδηλώσεις με λογική κακού δημοσίου υπαλλήλου,και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους έναντι της ιστορίας του τόπου.

Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή

Τ.Ο. Τρικάλων – Γραφείο Τύπου

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ