21.3 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Θήλασαν δημόσια τα μωρά τους στα Τρίκαλα, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (ΒΙΝΤΕΟ-12 ΦΩΤΟ)

Στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, εθελόντριες μαμάδες θηλάζουσες ή μη, μέλη της ομάδας «Τρίκαλα- Καρδίτσα: Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας», διοργάνωσαν την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11πμ, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Τρικάλων, μια γιορτή για τον θηλασμό, που πραγματοποιήθηκε συγχρόνως και σε πολλές άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα
Στην εκδήλωση θα μοιράσθηκε δωρεάν ενημερωτικό υλικό και έγιναν συζητήσεις με τα μέλη της ομάδας, υπήρξαν εμψυχωτές για να απασχολούν τα παιδάκια, μουσική καθώς και ένας μικρός μπουφές.
Υπήρξε και κλήρωση με όμορφα δωράκια.
Πρόγραμμα είχε ως εξής:
Συγκέντρωση στις 11.00
Καταμέτρηση μητέρων που θα θηλάσουν συμβολικά τα μωρά και μικρά παιδιά τους: 12.00
Κλήρωση δώρων: 12:30 (για όσες θα συμμετάσχουν στην καταμέτρηση)
Απασχόληση παιδιών με κλόουν: μεταξύ 11.00- 14.00
Λίγα λόγια για την εβδομάδα μητρικού θηλασμού:
Από 1 έως 7 Αυγούστου 2015*, η Παγκόσμια Συμμαχία για την Προώθηση του Μητρικού Θηλασμού (WABA) γιορτάζει την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2015 απευθύνοντας κάλεσμα για μία παγκόσμια συντονισμένη δράση με σκοπό την υποστήριξη των γυναικών που συνδυάζουν τον θηλασμό με την εργασία, σύμφωνα με το σύνθημα της ΠΕΘ2015 «Θηλασμός και Εργασία: Ας το κάνουμε να πετύχει!». Είτε μία γυναίκα εργάζεται επίσημα είτε σε ανασφάλιστη ή «μαύρη» εργασία είτε στο σπίτι της, χρειάζεται να νιώθει πως έχει τη δύναμη να διεκδικήσει το δικαίωμα της ίδιας και του μωρού της στον θηλασμό.
*(Σ.τ.Μ. Στην Ελλάδα η Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού γιορτάζεται κάθε χρόνο 1-7 Νοεμβρίου)
Επιπλέον η εκδήλωση έχει σαν σκοπό να προάγει και να προωθήσει τον μητρικό θηλασμό και τα πολλαπλά οφέλη αυτού αλλά και την εκ νέου εξοικείωση της κοινωνίας μας στο θέαμα μιας μαμάς να θηλάζει το παιδί της δημόσια.
Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους και λοιπούς συγγενείς, να ενημερωθούμε, να συζητήσουμε, να παίξουμε και να γνωριστούμε από κοντά.
Στην κάμερα του trikalaola.gr μίλησαν τα μέλη της Τρικαλινής Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού, κα Μαριάννα Γεωργάκη και η κα Εύη Κυριάκου. Δείτε το σχετικό βίντεο που προλάβαμε στο τέλος της εκδήλωσης και τις φωτογραφίες.

- Advertisement -

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ