26.2 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Θεσσαλονίκη: Ένας 9χρονος «easy rider»

Ένα νέο αστέρι ανατέλλει στον χώρο των αγώνων μοτοσυκλέτας στην χώρα μας. Είναι ο… Θεσσαλονικιός «easy rider» και είναι μόλις εννιά ετών. Το όνομά του είναι Απόστολος Καμζέλης και γεννήθηκε την 1η Ιουνίου 2006 στη Θεσσαλονίκη, όπου και διαμένει μέχρι και σήμερα.

- Advertisement -

Όπως αναφέρει το περιοδικό AutoMoto, από πολύ μικρή ηλικία έδειξε την αγάπη του για τη μοτοσυκλέτα και για τους αγώνες, ενώ ταυτόχρονα αναζητούσε ανελλιπώς μια ευκαιρία για την συμμετοχή του σε αυτούς.

Η ευκαιρία αυτή, ήρθε στα περσινά του γενέθλια, όταν συμπλήρωσε το 8ο έτος της ηλικίας του και παρέλαβε ως δώρο την πρώτη του μοτοσυκλέτα, μια IMR 90 κ.εκ.

Με αυτήν, ο μικρός Απόστολος ήρθε σε επαφή με την μοτοσυκλέτα και τις πίστες και άρχισε να προπονείται, ενώ άρχισε να παρακολουθεί και μαθήματα μια φορά το μήνα στην IMR Riding School Hellas στην Αθήνα.

Έπειτα από τα μαθήματα αυτά και τις προσωπικές συχνές προπονήσεις, ο εννιά -πλέον- ετών Απόστολος αρχίζει να συμμετέχει στο φετινό πρωτάθλημα MiniGP Cup για μικρά παιδιά στην Αθήνα και στην συνέχεια στον 1ο Αγώνα Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος Circuit στο Ν.Ρύσιο Θεσσαλονίκης, όπου και σημείωσε την πρώτη του επιτυχία.

Εκεί, ο Απόστολος ανέβηκε στην δεύτερη θέση του βάθρου μετά από εκπληκτικές μάχες που έδωσε με τους ενήλικες (!) συναθλητές της κατηγορίας του.

Η διάκριση στον 1ο Αγώνα Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος Circuit, επιβεβαίωσε ότι μιλάμε για ένα ανερχόμενο ταλέντο και ταυτόχρονα απέδειξε πως πλέον το επίπεδο του μικρού αναβάτη ανέβηκε τόσο που θα έπρεπε να ανεβεί και το επίπεδο της μοτοσυκλέτας, καθώς εκεί που υστερούσε ο Απόστολος ήταν οι ευθείες λόγω απουσίας δύναμης.

Βλέποντας ότι πλέον εξοικειώθηκε γρήγορα στην ταχύτητα και στην ροή, ο Απόστολος άλλαξε την μοτοσυκλέτα του με μια πιο απαιτητική αλλά και πιο ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα. Μία Metrakit 50 κ.εκ, δίχρονη, που εφοδιάζεται με έναν κινητήρα της Derbi, αποδίδει περίπου 10 ίππους και με αυτήν ο Απόστολος θα συμμετέχει στους υπόλοιπους αγώνες που απομένουν μέχρι την λήξη του φετινού πρωταθλήματος.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο Απόστολος και στην πρώτη, αλλά και στη δεύτερη μοτοσυκλέτα του χρησιμοποιεί το νούμερο 49, ενώ όταν τον ρωτήσαμε γιατί επέλεξε τον συγκεκριμένο αριθμό, η απάντηση του ήταν πως είναι συμβολικός.

«Το τέσσερα προέρχεται από το 46 του Rossi και το εννιά προέρχεται από το 99 του Lorenzo και εγώ τους ένωσα γιατί αποτελούν τα πρότυπα μου και εύχομαι μια μέρα να πετύχω και εγώ σαν και αυτούς».

????????????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????????????

πηγή:zougla.gr

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ