16.1 C
Trikala
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ιωάννινα: Από θύμα έγινε θύτης άγριας δολοφονίας

Ποινή φυλάκισης δέκα ετών επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο της Άρτας, στην 46χρονη από τα Ιωάννινα, η οποία πριν από 11 μήνες, είχε δολοφονήσει τον σύζυγό της, μέσα στο σπίτι τους, στην περιοχή Αρχιμανδρειό.

- Advertisement -

Πρόκειται για την χαμηλότερη ποινή που έχει επιβληθεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, με δύο μάλιστα από επτά δικαστές κι ενόρκους να προτείνουν την αθώωσή της.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου αναβίωσε το πολυετές δράμα που ζούσε η 46χρονη, προτού βάψει τα χέρια της με αίμα.

Όπως αποκαλύφθηκε, ήταν μόνιμα θύμα άγριας κακοποίησης από τον σύζυγό της. «Έκανα μαύρη ζωή. Συνεχώς ήταν μεθυσμένος και με έδερνε αλύπητα», ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου, όπου κατέθεσε με λεπτομέρειες τη σκληρή συζυγική ζωή, δίχως να μπορεί να συγκρατεί τα δάκρυά της.

Τα καθημερινά βασανιστήρια από τον σύζυγό της, είχαν κάνει πολλές φορές τα παιδιά τους να την παροτρύνουν να τον εγκαταλείψει. Εκείνη, ωστόσο, συνέχιζε να υπομένει τη συμπεριφορά του.

Την ημέρα της δολοφονίας, ο σύζυγός της ήταν και πάλι σε κατάσταση μέθης. Άρχισε να τη χτυπάει αλύπητα. Κατά τη διάρκεια του καβγά και της κακοποίησής της, η 46χρονη πήρε ένα μαχαίρι και τον χτύπησε.

Η μαχαιριά απέβη θανατηφόρα.

Η δολοφονία είχε γίνει στις 16 Ιανουαρίου του 2015 και η σύλληψη της 46χρονης από την αστυνομία σημειώθηκε λίγες ώρες αργότερα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης επικέντρωσε στην άψογη συμπεριφορά που είχε επιδείξει η κατηγορούμενη επί σειρά ετών, απέναντι στην οικογένειά της και την οικογένεια του συζύγου της.

Παρά το καθημερινό μαρτύριο, όπως υπογράμμισε, έμενε δίπλα στα παιδιά της προσπαθώντας να σώσει και τον γάμο της.

Το δικαστήριο εκτίμησε ότι η κατηγορούμενη προκλήθηκε από το θύμα κι έφτασε στο έγκλημα. Αναγνωρίζοντας, παράλληλα, το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, της επέβαλλε την ποινή των δέκα ετών.

Με πληροφορίες από το epiruspost.gr

πηγη:http://www.zougla.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ