21.6 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Καθαγιασμός Εικόνας στην Ι.Μ. Παναγίας Θεοσκεπάστου Σοχού (ΦΩΤΟ)

Το μεσημέρι της 28ης Νοεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος συνοδευόμενος υπό του πνευματικού του πατρός, Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, μετέβη εις στην Ιερά Μονή της Παναγίας Θεοσκεπάστου Σοχού, η οποία και αποτελεί μετόχιον της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους.

- Advertisement -

Κατά την διάρκειας της παραμονής τους, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής και φιλοξενίας υπό της μοναστικής αδελφότητος, καθαγίασαν με το Άγιο Μύρο το αντίγραφο της εικόνος της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, η οποία είχε ευλογηθεί πρώτα στο Περιβόλι της Παναγίας και πιο συγκεκριμένα εις την Ιερά Μονή Δοχειαρίου, όπου και ευρίσκεται η πρωτότυπος.
Ο πολύτιμος αυτός θησαυρός θα μεταφερθεί αύριο Κυριακή 29 Νοεμβρίου, πάνδημος και με κάθε μεγαλοπρέπεια στις 17:00 το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία των Τρικάλων και από εκεί στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου θα παραμείνει μόνιμα στην πόλη των Τρικάλων, προς ευλογία, σκέπη και προστασία των πιστών και των κατοίκων της θεσσαλικής γης.

soxoy4 soxoy1 soxoy2 soxoy3

πηγη:http://www.agioritikovima.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ