15.8 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Και επίσημα πέντε τα hotspot στην Ήπειρο… Αιφνιδιασμός και αντιδράσεις

Πλήρως επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του Epiruspost, όπου από νωρίς το πρωί, ανέφερε τους πέντε χώρους, που προορίζονται για την φιλοξενία προσφύγων στην Ήπειρο.

- Advertisement -

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, απέστειλε έγγραφο στον Περιφερειάρχη Ηπείρου, με το οποίο γνωστοποιούνται και επίσημα πλέον οι συγκεκριμένοι χώροι. Το περιεχόμενο του εγγράφου, γνωστοποίησε κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

Όπως λοιπόν είχε αναφέρει το Epiruspost, πρόκειται για τις εγκαταστάσεις της εστίας και του παλιού μουσικού γυμνασίου Δολιανών (αναφέρεται ως ορφανοτροφείο Δολιανών στο έγγραφο του Υπουργείου), η παλιά μαθητική εστία στο Τσεπέλοβο, τον αεροδιάδρομο του παλιού στρατιωτικού αεροδρομίου Κατσικά, το ανενεργό στρατόπεδο Πετροπουλάκη στη Φιλιππιάδα και την αγροτική περιοχή Λουτρό Πρέβεζας, η οποία βρίσκεται κοντά στην Μυρσίνη.

Το οξύμωρο είναι ότι παρά την τεράστια και πρωτόγνωρη προσπάθεια που έγινε από την Περιφέρεια Ηπείρου και τους Δήμους, να συμβάλλουν για την συντεταγμένη άφιξη των προσφύγων, η κεντρική κυβέρνηση, τους μετατρέπει στο εξής, σε θεατές, καθώς η ευθύνη για το συντονισμό και την λειτουργία των Κέντρων Προσφύγων και Μεταναστών περνά στον στρατό και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Παράλληλα ουδείς είναι σε θέση να απαντήσει κρίσιμα ερωτήματα, που σχετίζονται με τον αριθμό και τον χρόνο παραμονής προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή.

Έτσι, η διαρροή, ότι στους κλειστούς- στεγασμένους χώρους των Δολιανών και του Τσεπελόβου, θα φιλοξενηθούν γυναίκες και παιδιά, δεν γίνεται διόλου πιστευτή από τους κατοίκους.

Επίσης δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την άφιξη, παρά μόνο οι πληροφορίες από το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, ότι μέχρι την Κυριακή, θα έχουν λειτουργήσει τα νέα hotspot.

Ο τρόπος με τον οποίο αποφάσισε να λειτουργήσει η Κυβέρνηση, πετώντας ουσιαστικά στον κάλαθο των αχρήστων και τις προτάσεις που έγιναν αλλά και την πρόθεση της τοπικής αυτοδιοίκησης να διαχειριστεί το ζήτημα, έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα βαρύ κλίμα στην περιοχή.

πηγη:http://www.epiruspost.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ