27.7 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Καμμένος παραίτησε Καμμένο….

Ο Παναγιώτης Σγουρίδης θα είναι ο νέος υφυπουργός Υποδομών στη θέση του Δημήτρη Καμμένου. Προηγήθηκε το tweet του Πάνου Καμμένου, με το οποίο παραίτησε τον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

- Advertisement -

«Μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων, ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτηση του», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Πάνος Καμμένος, μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει με τον Δημήτρη Καμμένο και τις αναρτήσεις που είχε κάνει στο παρελθόν στα social media.

kammenos-paraitisi

Νωρίτερα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον κυβερνητικό του εταίρο για το θέμα που προέκυψε με τον Δημήτρη Καμμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο κ. Τσίπρας έθεσε το ζήτημα με τα επίμαχα tweets του υφυπουργού Υποδομών.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Καμμένο να διερευνήσει την γνησιότητα των tweets και αν αυτά είναι αυθεντικά, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι αυτό δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης.

Επίσης ζητήθηκε από τον Καμμένο, στη περίπτωση που είναι γνήσια τα tweets, να δει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού υπογραμμίζοντας πως τη τελική απόφαση θα τη λάβει ο Πρωθυπουργός.

Οι αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Κατηγορηματικά αντίθετη με την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου. Σε δήλωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αισθάνομαι βαθιά ντροπή και λύπη που σε μια αριστερή κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοποιείται ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος κάνει συστηματικά άθλια ομοφοβικά και αντισημιτικά σχόλια στο twitter του.

Το περιεχόμενο και το ήθος τους ταιριάζουν μόνο σε ακροδεξιό, και προσβάλλουν βάναυσα όχι μόνο αυτούς στους οποίους στοχεύει, αλλά κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο. Η αποπομπή του από την κυβέρνηση είναι αναγκαία και επείγουσα».

Επίσης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με σχόλιό του στο twitter άφησε σαφή υπονοούμενα για την υπουργοποίηση του κ. Καμμένου.

“Στηρίζω απολύτως την Κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν είμαι όμως καθόλου ευτυχής με την υπουργοποίηση ενός προσώπου με ακραίες και ρατσιστιστικές απόψεις” έγραψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου φωτογραφίζοντας το νέο υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

kammmenow-paraitisi2

Πηγή: enikos.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ