19.1 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΚΟ ΣΙΡΓΙΑΝΙ με τους ΘΕΡΙΣΤΑΔΕΣ

Σήμερα 23-4-2016  και ώρα 06:00 το  απόγευμα οι  Θεριστάδες θα πραγματοποιήσουν χορευτική εκδήλωση στο προαύλιο του  5ου ΚΑΠΗ Τρικκαίων (έναντι ΔΕΗ). Συμμετέχουν χορευτικά τμήματα των Θεριστάδων, των Αγ. Αποστόλων, της Βασιλικής και του Κεραμιδίου Τρικάλων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορούς και τραγούδια, Πασχαλινά ήθη κι έθιμα και το ξεκίνημα θα γίνει με το καραγκούνικο σιργιάνι.

- Advertisement -

Επίσης συνεχίζεται η έκθεση της  «Καραγκούνικης φορεσιάς» του  Ν. Τρικάλων που διοργανώνει Λαογραφικός Σύλλογος Τρικάλων « ο ι   Θ ε ρ ι σ τ α δ ε ς » με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και το Δήμο Τρικκαίων. Η έκθεση στεγάζεται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 5ου ΚΑΠΗ Τρικκαίων (έναντι ΔΕΗ).  Έτσι μετά την εκδήλωση όλοι οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ιδούν τη μοναδική αυτή έκθεση που πρώτη φορά πραγματοποιείται στην πόλη των Τρικάλων.

Η έκθεση πλην των άλλων  διακρίνεται και για τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα γιατί  αποτελεί σημαντικό τμήμα της ιστορίας πολιτισμού του τόπου μας και από το πλήθος και τη σειρά των εκθεμάτων διαγράφεται η εξέλιξη, τόσο της ένδυσης όσο και της κοινωνικής δομής της μεγαλύτερης πληθυσμιακά μερίδας του νομού μας που είναι οι Καραγκούνηδες.

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ