22.2 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα

Από τα πιο ωραία σοκολατάκια, με φοβερή γεύση και καταπληκτικό άρωμα.
Ιδανικά για να τα φάμε, ή για να διακοσμήσουμε τούρτες, κέικ, ή όποιο άλλο γλυκό θέλουμε.

- Advertisement -

 

Υλικά

• 3 – 4 πορτοκάλια, κατά προτίμηση ακέρωτα
• 350 γραμ. ζάχαρη
• 300 ml. νερό
• 3 – 4 γαρύφαλλα
• 1 ξύλο κανέλλας

Για τη σοκολάτα

• 120 γραμ. κουβερτούρα
• ½ κουτ. γλυκού σπορέλαιο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα βάζουμε σ᾿ ένα μπολ με νερό, να ξεπικρίσουν.
Τα κόβουμε σε ισόπαχες φέτες και αφαιρούμε κουκούτσια και χοντρές ίνες.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τ᾿ αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, για 10′ (απ᾿ την ώρα που θα πάρουν βράση).
Σβήνουμε τη φωτιά και τ᾿ αφήνουμε πάνω στο μάτι, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία τους.
Την άλλη μέρα, τα ξαναβράζουμε για 12′ – 15′ (ανάλογα πόσο χοντρόφλουδα είναι τα πορτοκάλια μας.
Όταν παγώσουν, τα βγάζουμε πάνω σε σχάρα, ή μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί (λαδόκολλα), για να στραγγίσουν, για 5′ – 10′.
Τα φαγητά της γιαγιάς – Καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 165°C στη μεσαία σχάρα, σε αέρα για 30′- 40′, περίπου (ανάλογα το πάχος των πορτοκαλιών), μέχρι να στεγνώσουν καλά. (Αναλυτικά όλη η διαδικασία Εδώ).

Για τη σοκολάτα: Βάζουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το σπορέλαιο, κι ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. (Αναλυτικές οδηγίες Εδώ)
Την αποσύρουμε απ᾿ τη φωτιά και βουτάμε τα καραμελωμένα πορτοκάλια, μέχρι τη μέση τους.

Τα τοποθετούμε σε σχάρα να στραγγίξουν για λίγο, κι έπειτα σε δίσκο με αντικολλητικό χαρτί (λαδόκολλα).
Όταν τα τελειώσουμε όλα, τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες, για να κρυώσουν καλά.

Τ᾿ απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές, λέγοντας στον εαυτό μας, ότι πρόκειται για φρούτα!!!

πηγη:https://faghta-giagias.blogspot.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ