30.1 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Καρδίτσα: Αρχίζει το Μεταπτυχιακό στο τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου

Αρχίζουν αύριο, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, τα μαθήματα του πρώτου αυτοδύναμου Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (ΜΠΣ) του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου με τίτλο «Προηγμένες Μέθοδοι Κατασκευής Προϊόντων από Ξύλο», στις εγκαταστάσεις του Τμήματος στην πόλη της Καρδίτσας.

- Advertisement -

Τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου θα διεξάγονται Παρασκευή και Σάββατο, προκειμένου να διευκολυνθούν φοιτητές που εργάζονται και διαμένουν μακριά από την έδρα του Τμήματος. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 θα παρακολουθήσουν το ΜΠΣ 27 φοιτητές, η επιλογή των οποίων έγινε κατόπιν αξιολόγησης, πληρώντας τα συγκεκριμένα κριτήρια που είχαν τεθεί σύμφωνα με την απόφαση του προέδρου του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Μεταπτυχιακού, καθηγητή Γιάννη Παπαδόπουλο, οι φοιτητές που αιτήθηκαν τη συμμετοχή τους για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 είναι απόφοιτοι των τμημάτων Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου (58%), Πολυτεχνικών Σχολών (10%), Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) (10%), Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (10%), Οικονομικών Σχολών (6%) και Θετικών Επιστημών (6%).

Τα μαθήματα που θα διδαχθούν σε αυτό το Μεταπτυχιακό είναι 15. Δέκα από αυτά θα πρέπει να παρακολουθήσουν και να εξεταστούν με επιτυχία από τους φοιτητές, εκ των οποίων τα επτά είναι υποχρεωτικά και τα τρία ελεύθερης επιλογής. Τα μαθήματα ανήκουν στα γνωστικά αντικείμενα της τεχνολογίας του ξύλου και των κατασκευών, του σχεδιασμού (design), του μάρκετινγκ, οργάνωσης, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας και ευφυϊών συστημάτων σε προϊόντα του ξύλου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, αξίζει να σημειωθεί ότι φοιτήτρια, η οποία συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία κατά την αξιολόγηση των υποψηφίων, έλαβε υποτροφία απαλλαγής από την καταβολή διδάκτρων (1.400 ευρώ) για το πρώτο εξάμηνο των σπουδών της. Υποτροφία θα δοθεί και στον πρωτεύσαντα φοιτητή του πρώτου εξαμήνου σπουδών με απαλλαγή καταβολής διδάκτρων για το δεύτερο εξάμηνο σπουδών του.

Τέλος, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, δίνεται η δυνατότητα σε ένα μέλος του προσωπικού του ΤΕΙ Θεσσαλίας, που πληροί τα κριτήρια που έχουν οριστεί για το εν λόγω ΜΠΣ, να εισάγεται κατ’ εξαίρεση και πέραν του αριθμού των 30 φοιτητών που αποτελεί το ανώτατο όριο, χωρίς την καταβολή διδάκτρων.

πηγη:http://www.zougla.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ