27 C
Trikala
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Καρδίτσα: Στους δρόμους βγαίνουν τα τρακτέρ

Με δυναμικές κινητοποιήσεις που οργανώνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας και οι οποίες θα κλιμακωθούν και θα συντονιστούν σε πανελλαδικό επίπεδο στις αρχές του Δεκέμβρη, οι μικρομεσαίοι αγρότες απαντούν αγωνιστικά στην επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον τους η ΕΕ και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τα σκληρά αντιαγροτικά μέτρα του τρίτου μνημονίου και της νέας ΚΑΠ.

- Advertisement -

Τις κατά τόπους κινητοποιήσεις οργανώνουν Ομοσπονδίες και Αγροτικοί Σύλλογοι που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ, Επιτροπές Αγώνα και Επιτροπές των Μπλόκων, ενώ τον πανελλαδικό συντονισμό αποφάσισε σε σύσκεψη η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων.

Όπως αναφέρει το thessalianews, στη Θεσσαλία, «στο πόδι» βρίσκονται οι μικρομεσαίοι αγρότες. Η αρχή των κινητοποιήσεων θα γίνει σήμερα Πέμπτη με το πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην πόλη της Καρδίτσας. Ακολουθεί το Σάββατο 7/11, το συλλαλητήριο στην πλατεία του Τυρνάβου και στις 2/12 το συλλαλητήριο στην πλατεία των Φαρσάλων.

Ανάλογες κινητοποιήσεις αναμένεται ν’ αποφασιστούν για τους νομούς Τρικάλων και Μαγνησίας. Συλλαλητήρια θα προγραμματιστούν επίσης σε Αγιά, Ελασσόνα και Πλατύκαμπο. Βασικός αγωνιστικός σταθμός θα είναι η μαζική και οργανωμένη συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων στις 12 Νοέμβρη στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Λάρισα, Φάρσαλα και Ελασσόνα, προβάλλοντας ταυτόχρονα την ανάγκη συντονισμού με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων.

πηγη:http://www.zougla.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ