33.4 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κατολισθήσεις και καταπτώσεις από τις βροχές… Μάχη με νέα προβλήματα στην Ήπειρο

Σοβαρά προβλήματα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, έχουν προκαλέσει οι βροχές και οι καταιγίδες που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες, κατά διαστήματα μάλιστα με μεγάλη ένταση.

- Advertisement -

Ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε κι έκλεισε ο δρόμος από τον Μέτσοβο προς τον Προφήτη Ηλία.

Χρειάστηκε να δοθεί πραγματική μάχη από τα μηχανήματα του Δήμου Μετσόβου και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου για την απομάκρυνσή του, η οποία ολοκληρώθηκε πριν το μεσημέρι.

Από την πτώση έχει προκληθεί βλάβη σε εξωτερικό αγωγό ύδρευσης. Ήδη συνεργεία εργάζονται για την επίλυση του προβλήματος κι εκτιμάται ότι μέχρι το απόγευμα η ομαλή υδροδότηση θα έχει αποκατασταθεί.

Προβλήματα από καταπτώσεις και κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί και σε άλλα σημεία.

Τα βασικότερα εντοπίζονται στη Μανωλιάσα και το Θεριακήσι, στην εθνική Κόνιτσας Κοζάνης, στο Βρυσοχώρι, το Ηλιοχώρι, το Αμπελοχώρι και το Μαυρολάγκαδο στο Νομό Ιωαννίνων, στο Αθαμάνιο Άρτας και τον δρόμο Άρτας Τρικάλων.

Συνολικά εργάζονται 18 μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου ενώ παρεμβαίνουν και μηχανήματα των Δήμων, με αποτέλεσμα να έχουν δοθεί προσωρινές προσβάσεις.

Ωστόσο χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς, καθώς υπάρχουν πολλές πέτρες σε όλο σχεδόν το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

πηγη:http://www.epiruspost.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ