16.6 C
Trikala
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

ΚΙΝΗΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. ΑΛΕΞΙΟΣ τη Δευτέρα το απόγευμα θα συγχοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ. Χρυσοστόμου.

- Advertisement -

Την Τρίτη το πρωί θα συλλειτουργήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ. Χρυσοστόμου στον ίδιο Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

 

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ κ. Χ Ρ Υ Σ Ο Σ Τ Ο Μ Ο Σ

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ την Κυριακή το πρωί, ευγενώς προσκληθείς, θα μεταβεί και θα λειτουργήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλείου Λαρίσης. Το απόγευμα και ώρα 7 θα παρακολουθήσει την μουσικοεπιστημονική εσπερίδα προς τιμή του Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου που συνδιοργανώνουν στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΑΓΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ» (οδός Όθωνος) η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών και ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων. Εν συνεχεία και ώρα 8:15 θα παρακολουθήσει την εκδήλωση με τίτλο «Πάσχα το Τερπνόν» που συνδιοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων στο Πάρκο Ματσόπουλου.

Τη Δευτέρα το απόγευμα περί ώρα 6:30, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων την Ιερά και Χαριτόβρυτο Κάρα του Αγίου, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων. Εν συνεχεία θα συγχοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου και Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου. Ακολούθως θα συμμετέχει στην Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και της Ιεράς και Χαριτοβρύτου Κάρας του Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου.

Την Τρίτη το πρωί θα συλλειτουργήσει μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου και Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό. Εν συνεχεία και περί ώρα 12η θα μεταβεί στην Πλατεία Ο.Τ.Ε. όπου και θα κάνει τα αποκαλυπτήρια Πλάκας-Μαρτυρολογίου του Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Νικολάου του εκ Μετσόβου.

 

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΙΕΡΙΣΣΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΔΑΜΕΡΙΟΥ

κ. Θ Ε Ο Κ Λ Η Τ Ο Σ

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ

 

Τη Δευτέρα το απόγευμα, ευγενώς προσκληθείς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος θα συγχοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ. Χρυσοστόμου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων. Εν συνεχεία θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανείας της Ιεράς Εικόνος και της Ιεράς και Χαριτοβρύτου Κάρας του Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου.

Την Τρίτη το πρωί θα συλλειτουργήσει μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ. Χρυσοστόμου στον ίδιο Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

 

ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ

ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ:

 

Ο π. Διονύσιος Χουρμουζιάδης την Κυριακή το πρωί θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή Κορμπόβου.

Ο π. Χαρίτων Μανιτάρας την Κυριακή το πρωί θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Τρικάλων.

 

ΚΗΡΥΚΕΣ ΘΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ:

Ο κ. Μιχαήλ Τρίτος την Κυριακή το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Τρικάλων. Την Τρίτη το πρωί στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων.

Ο κ. Γεώργιος Μηλίτσης την Κυριακή το πρωί στην Μεγάρχη.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ