17.8 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΚΙΝΗΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. ΑΛΕΞΙΟΣ το Σάββατο το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.

- Advertisement -

 

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ κ. Χ Ρ Υ Σ Ο Σ Τ Ο Μ Ο Σ

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ την Πέμπτη το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Ριζαριού, επί τη Μνήμη Γενοκτονίας των Ποντίων. Εν συνεχεία θα μεταβεί στο Μνημείο των Ηρώων του χωρίου όπου θα τελέσει επιμνημόσυνο δέηση υπέρ των αδίκως σφαγιασθέντων και τελειωθέντων Ποντίων.

Την Πέμπτη το απόγευμα θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φήκης. Ακολούθως θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανείας της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου.

Την Παρασκευή το πρωί, ευγενώς προσκληθείς, θα μεταβεί και θα λειτουργήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

Την Παρασκευή το απόγευμα ευγενώς προσκληθείς, θα μεταβεί στην Πρέβεζα όπου θα συμμετάσχει στον λαμπρό πανηγυρισμό στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου.

Το Σάββατο το πρωί θα συλλειτουργήσει μετά του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και των λοιπών Αρχιερέων στον ίδιο Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Το Σάββατο το απόγευμα θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του μεθέορτου Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων. Ακολούθως θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανείας της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Την Κυριακή το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Εν συνεχεία περί ώρα 10:30 θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας επί τη ημέρα μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Ακολούθως θα μεταβεί στο Μνημείο Γενοκτονίας του Πόντου και της Μικράς Ασίας στην Πλατεία Συνοικισμού όπου θα τελέσει επιμνημόσυνο δέηση υπέρ των αδίκως σφαγιασθέντων και τελειωθέντων Ποντίων.

ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ

ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ:

 

Ο Πρωτοσύγκελλος π. Αλέξιος Κανίνας την Παρασκευή το απόγευμα κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.

Ο π. Διονύσιος Χουρμουζιάδης την Παρασκευή το πρωί θα λειτουργήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεπτοκαρυάς. Το απόγευμα κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κρηνίτσας.

Το Σάββατο το πρωί θα λειτουργήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μεγάλου Κεφαλοβρύσου.

Την Κυριακή το πρωί θα λειτουργήσει στο Ξυλοπάροικο.

Ο π. Χαρίτων Μανιτάρας την Παρασκευή το απόγευμα κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ελευθεροχωρίου.

Το Σάββατο το πρωί θα λειτουργήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μεγάλων Καλυβίων.

Την Κυριακή το πρωί θα λειτουργήσει στη Φήκη.

 

ΚΗΡΥΚΕΣ ΘΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ:

Ο κ. Γεώργιος Μηλίτσης την Παρασκευή το πρωί στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φήκης.

Την Κυριακή το πρωί στο Δροσερό.

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ