16.6 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΚΚΕ: Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ για την επέκταση του μνημονίου

Η νέα συμφωνία, που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Η συμφωνία αυτή και η λίστα «μεταρρυθμίσεων» περιλαμβάνει όλα τα αρνητικά για τους εργαζόμενους μέτρα που πήρε το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, μαζί με την ΕΕ στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, μέτρα που βοηθούσαν και την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Όλα αυτά, δηλαδή, για τα οποία ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα χρόνια μάτωσε, αλλά και αντιπάλεψε: Αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση από την τρόικα, που τώρα ονομάζεται «τρεις θεσμοί», διατήρηση και επέκταση των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων.
Η δήθεν «περήφανη» διαπραγμάτευση ήταν διαφημιστική απάτη. Η συμφωνία αυτή επιβεβαιώνει ότι οι διαπραγματεύσεις, ακόμη και οι ονομαζόμενες «σκληρές», που διεξάγονται μέσα στα τείχη της ΕΕ και με στόχο την καπιταλιστική ανάκαμψη, έχουν σταθερά αντιλαϊκό αποτέλεσμα.
Η Κ.Ο. Τρικάλων του ΚΚΕ πραγματοποιεί πολιτική δραστηριότητα για να αναδείξει στον Τρικαλινό λαό το αντιλαϊκό περιεχομένο κι αυτής της νέας συμφωνίας κυβέρνησης και ΕΕ , αλλά και για την προβολή των άμεσων διεκδικήσεων για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας
Από την ανακοίνωση της συνφωνίας και για τις επόμενες μέρες τα στελέχη και μέλη του ΚΚΕ πραγματοποιούν περιοδείες –εξορμήσεις στα Τρίκαλα Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν τις υπηρεσίες του δήμου Τρικκαίων, της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων , της εφορίας και την αγορά, και συζητησαν με τους εργαζόμενους και το κοινό Αυτές οι δραστηριότητες θα συνεχιστούν , ενώ για τον ίδιο λόγο η ΚΟ Τρικάλων του ΚΚΕ
την Παρασκευή 27 Φλεβάρη διοργανώνει πικετοφορία
με εκίνηση στις 6μμ από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης(πρώην Κιτριλάκη).

- Advertisement -

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οφείλει να φέρει άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή, τη νέα συμφωνία που υπέγραψε με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και ο κάθε βουλευτής να αναλάβει τις ευθύνες του με ονομαστική ψηφοφορία.
Η θέληση του λαού μας για απαλλαγή από την πολιτική που εφαρμόζεται με τα μνημόνια, μπορεί να βρει ουσιαστικό περιεχόμενο με την πραγματική κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.
Η πρόταση νόμου που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων κλπ. είναι συμβολή στην οργάνωση της πάλης του λαού μας σ’ αυτήν την κατεύθυνση.
Η εργατική τάξη, ο λαός, μπορεί να τα καταφέρει, οργανώνοντας τον αγώνα και τη συμμαχία του, παλεύοντας για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, με αποδέσμευση από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και με το λαό στην εξουσία.
Αυτός είναι ο δρόμος μιας πραγματικά περήφανης κι αξιοπρεπούς στάσης του ελληνικού λαού.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ