19 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κοκκινίδης Κων/νος Πρόεδρος ΠΕΛΛΙΝΑ : Το μυρμήγκι όταν θέλει να χαθεί βγάζει φτερά

Προσβλητικό και δυσφημιστικό είναι το Δημοσίευμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βλύζα κατά της Δημοτικής Αρχής Φαρκαδόνας , της Πελλινα και των Δημοτικών Συμβούλων που κατάγονται από το Γριζάνο.
Έχω την υποχρέωση σαν Δημοτικός Σύμβουλος και σαν πρόεδρος της ΠΕΛΛΙΝΑ να αναφέρω και να απαντήσω προς αποκατάσταση της αλήθειας και της σωστής ενημέρωσης των δημοτών μας
Παραδοσιακά το πανηγύρι του Γριζάνου γίνεται την Παραμονή του Αγίου Πνεύματος στην Πλατεία του χωριού είτε με την Δημιουργία εκδήλωσης από τον Δήμο(ΠΕΛΛΙΝΑ) σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού ή και χωρίς συνεργασία όταν δεν υφίσταται Σύλλογος.
Πολλές φορές γινόταν και εκδηλώσεις μουσικοχορευτικές βραδιές και με ιδιωτική πρωτοβουλία των καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον περιβάλλοντα και όχι χώρο της πλατείας αλλά πάντα την Παραμονή.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βλύζας επέλεξε εκείνη την ημερομηνία να κάνει εκδήλωση την παραμονή του Πανηγυριού αρχικά στον Προαύλιο Χώρο του Δημοτικού Σχολείου χωρίς να ενημερώσει κανένα αρμόδιο φορέα (Δήμο Φαρκαδόνας, Σχολική Επιτροπή) στην Πορεία άλλαξε απόφαση και επέλεξε το Γήπεδο του Γριζάνου πάλι χωρίς να ενημερώσει εγκαίρως τον Δήμο Φαρκαδόνας παρά μόνο προφορικά όπως ισχυρίζονται χωρίς να υπολογίζει τους κινδύνους και την ασφάλεια των πολιτών.
Ο συγκεκριμένος χώρος του Γηπέδου είναι ακατάλληλος για εκδηλώσεις και αποτελεί κίνδυνο μεγάλο για τους Δημότες μας και εδικά βράδυ.
Η Πυροσβεστική , η Αστυνομία , το ΕΚΑΒ, ποτέ δεν δίνουν άδεια ούτε κρίνουν την νομιμότητα και ποτέ δεν παραβρίσκονται σε εκδηλώσεις αλλά έρχονται εγκαίρως όπως οφείλουν όταν τους καλείς όταν δημιουργείται κάποιο περιστατικό.

- Advertisement -

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βλύζας επέλεξε να κάνει μια εκδήλωση με γνωστούς καλλιτέχνες την παραμονή του Πανηγυριού σε χώρο εκτός Πλατείας γνωρίζοντας ότι εκείνη την ημέρα στο κέντρο του χωριού έρχεται για φαγητό-ποτό πάρα πολύς κόσμος και εκμεταλλευόμενος το γεγονός να κερδίσει και να μεταφέρει τον κόσμο εκτός Πλατείας έξω από το χωριό και να χαλάσει την Πολύχρονη παράδοση και να καταστρέψει την τοπική οικονομία.
Τους προτείναμε σαν Δημοτικοί Σύμβουλοι και σαν Πρόεδρος της ΠΕΛΛΙΝΑ να μεταφέρουν μια μέρα πριν στις 30/05/2015 ή μια μέρα μετά 01/06/2015 την εκδήλωση ή ακόμη και σε μελλοντική ημερομηνία του καλοκαιριού προς αποφυγή σύγκρουσης με τους καταστηματάρχες του χωριού μας αλλά ήταν ανένδοτοι και προκλητικοί: Χρησιμοποιώντας την φράση ¨Ο γάμος ξεκίνησε και ότι η εκδήλωση θα γίνει θέλουμε δεν θέλουμε.¨
Μιλήσαμε πολλές φορές μαζί τους , τους προτείναμε λύσεις πολλές, τους προσφέραμε και βοήθεια αλλά ποτέ δεν συνεργάστηκαν , ήταν αρνητικοί, ψεύδονταν διαρκώς και είχαν εμμονή να μην αλλάξουν την ημερομηνία ισχυριζόμενοι ότι είχαν κάνει κάποιες ετοιμασίες, αλλά εμείς διακρίναμε μια υπερβολική βιασύνη να κάνουν μια εκδήλωση περισσότερο κερδοσκοπική και παρά πολιτιστική γιατί δεν είναι πολιτιστική εκδήλωση με είσοδο 5 ευρώ και υποχρεωτικά Μπουκάλι Ουίσκι στα τέσσερα άτομα 70 ευρώ είναι ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ.
Ο Σύλλογος απευθύνεται σε όλους και η εκδήλωση είναι ανοικτή και δεν επιβάλλονται κανόνες και προϋποθέσεις? Αναρωτήθηκαν αν ο κόσμος έχει χρήματα , ο Παππούς η Γιαγιά τα Παιδιά αν μπορούσαν να πάνε στην εκδήλωση και να πληρώσουν τα ποσά αυτά και μάλιστα να πιούνε μόνο Ουίσκι??
Γι αυτό η ΠΕΛΛΙΝΑ και ο Δήμος Φαρκαδόνας έκανε στην πλατεία Δημοτικό-Λαϊκή Βραδιά ανοικτή προς όλους ΔΩΡΕΑΝ στην Πλατεία όπως γίνεται πάντα όλα τα χρόνια, γιατί στης εκδηλώσεις έχουν όλοι το δικαίωμα να μπορούν να παρευρίσκονται και να διασκεδάζουν ανεξαιρέτως και αδιακρίτως ΕΛΕΥΘΕΡΑ.

Θα ήθελα να θυμίσω το Πολιτιστικό Σύλλογο Βλύζα και το ΔΣ να μην έχει κοντή μνήμη και να μη ξεχνούν, και πως τους χορηγήσαμε υλικά και ότι άλλο ζητήσανε για όλες τις εκδηλώσεις που δημιούργησαν μέχρι τώρα και δεν τους υποδείξαμε από πού να πάρουν τα υλικά και συγκεκριμένα να ρωτήσουν ένα μέλος του ΔΣ του Συλλόγου τους που έφτιαξε πολλά από τα ΠΡΟΙΟΝΤΑ πάντα με αμοιβή που προσφέρανε στον κόσμο στην Γιορτή του Αγίου Δημητρίου όπως ισχυρίζονται.
Μη ξεχνάνε ότι μέχρι προ της εκδήλωσης, οι του Συλλόγου Βλύζα και ο Πρόεδρός τους μας ευχαρίστησε με επιστολή για την συνεργασία και την βοήθεια της ΠΕΛΛΙΝΑ προς τον Σύλλογό τους έως σήμερα.
Μη ξεχνάνε που δύο μέρες πριν την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βλύζας ζήτησε συγνώμη ΔΗΜΌΣΙΑ από τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους για την αναστάτωση που προκάλεσε.
Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βλύζα: Φάσκει και αντιφάσκει δηλαδή λέει κάτι που είναι εντελώς αντίθετο από αυτό που είπε πριν, λέει κάτι και συνήθως το αναιρεί , συνήθως επανειλημμένα.
Ο χώρος που ζήτησε ο Σύλλογος για στέγαση γραφείων και αίθουσα χοροδιδασκαλίας δεν δόθηκε όχι μόνο σ αυτούς αλλά δεν δόθηκε και σε άλλους Συλλόγους του χωριού ( Σύλλογος Αγάπη, Σύλλογος Γυναικών, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, Αθλητικός Σύλλογος) όλοι κάνανε αίτημα για παραχώρηση . Μόλις γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και διαμορφωθεί κατάλληλα και είναι έτοιμο το κτίριο θα δοθεί σε όλους για την χρήση που ζητάνε …σε ΟΛΟΥΣ τους φορείς.
Το αίτημα που έκανε ο Σύλλογος Βλύζας για Δεντροφύτευση σε συγκεκριμένο χώρο περιφερειακά του χωριού Γριζάνου εξετάστηκε με πολύ μεγάλη επιμέλεια και λεπτομέρεια από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά ήταν αδύνατο να συζητηθεί και να παρθεί απόφαση γιατί ο συγκεκριμένος χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως Βοσκότοπος και δεν μπορεί να αποχαρακτηριστεί και να γινόταν η Δεντροφύτευση.
Το αίτημα για οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Βλύζα για οικονομική ενίσχυση εξετάστηκε αλλά ο φάκελος ήταν ελλιπής.
Ο Δήμος Φαρκαδόνας και η ΠΕΛΛΙΝΑ ήταν, είναι, και θα είναι αρωγός θα βοηθά θα προσφέρει σε όλους τους Συλλόγους όλου του Δήμου και θα συνεργάζεται αρμονικά μαζί τους σε όλους του είδους τις Δράσεις που θα κάνουν στο μέλλον.
Ο Πρόεδρος της ΠΕΛΛΙΝΑ Κοκκινιδης Κων/νος δεν εκβιάζεται από ανθρώπους που κρύβονται πίσω από την μάσκα ενός Συλλόγου που έχουν ιδιοτελή συμφέροντα και ούτε από ψευτό μάνατζερ των μουσικοπολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η προσφορά των ανθρώπων που ασχολούνται με τους Συλλόγους κρίνεται επί του έργου, επί της ουσίας και όχι με λόγια και φανφάρες και εντυπώσεις και φωνές.
Με εκτίμηση.
Ο Πρόεδρος ΔΣ ΠΕΛΛΙΝΑ
Κοκκινίδης Κωνσταντίνος

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ