24.6 C
Trikala
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Κουφογάζος και Μαράβας άνοιξαν κουβέντα για το Χιονοδρόμιο Περτουλίου

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στο “Ράδιο Πρωινός 105,3” ο πρώην δήμαρχος Πύλης Κώστας Κουφογάζος με το νυν δήμαρχο Κώστα Μαράβα για το θέμα της λειτουργίας ή μη του Χιονοδρομικού Κέντρου Περτουλίου λόγω χρεών.
Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:
Κώστας Κουφογάζος:
«Το Χιονοδρομικό είναι μια αρκετά δύσκολη περίπτωση που έχει να κάνει με την πρώην δήμο Αιθήκων και την πρώην νομαρχία. Με τον Καλλικράτη συγχωνεύθηκαν όλες οι εταιρίες και το Χιονοδρομικό κινδύνευε να πάει στο Βόλο. Να μην ανήκει δηλαδή στο δήμο Πύλης αλλά στην ΑΝΕΝΤ η οποία συγχωνεύθηκε. Ο δήμος τότε πήρε την απόφαση και απορρόφησε το Χιονοδρομικό. Και απορροφώντας το Χιονοδρομικό απορρόφησε και τα χρέη του τα οποία απορρέουν από τη λειτουργία που είχε να κάνει με μια θητεία αρκετών χρόνων. Τα χρέη που πήρε ο δήμος Πύλης ήταν 750.000 ευρώ. Από κει και πέρα έκανε αναθεώρηση του δανείου για να μειώσει το κόστος και το χιονοδρομικό λειτούργησε και λειτούργησε επιτυχώς τα τρία αυτά χρόνια και φυσικά όταν υπήρχε χιόνι. Από κει και πέρα προχώρησε στη μίσθωση του σαλέ, από το οποίο παίρνει 37.000 ευρώ ετησίως και βοηθούσαν να αποπληρώνονται οι τρέχουσες ανάγκες. Ενοικιαζόταν και η περίπτωση των υπολοίπων σχολών που είναι στην είσοδο του χιονοδρομικού, και από κει έπαιρνε ένα σεβαστό μίσθωμα η επιχείρηση και φυσικά το λιφτ το οποίο ήταν ένα καθαρό έσοδο όταν υπήρχε χιόνι και λειτουργούσε.
Από κει και πέρα, μια ανώνυμη εταιρεία έχει μια λειτουργία που έχει τους κανόνες της. Δεν μπορεί να λέει ο καθένας ότι έχει αυτά τα χρέη, αυτά τα περισσεύματα. Υπάρχει το διπλογραφικό σύστημα και τα ποσά είναι συγκεκριμένα. Και εκτός αυτού, είναι τα χρέη που απορρέουν από υποχρεώσεις παλαιοτέρων ετών.
Εμείς δεν έχουμε καμία αρνητική πρόθεση. Ίσα – ίσα είναι θετική για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και να συνδράμουμε. Δεν είναι θέμα Κουφογάζου ή Μαράβα ο δήμος. Πρέπει να λειτουργήσει και να λειτουργήσει με τους καλύτερους οιωνούς. Ίσως δεν έχουν τη γνώση, είναι νωρίς ακόμα».
Κώστας Μαράβας: «Πριν 15 ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ζήτησα και μου έδωσε η αρμόδια υπηρεσία, το χρέος του Χιονοδρομικού ήταν 1 εκ. και 6.000 ευρώ. Και νομίζω σήμερα είναι 1 εκ. και 30.000 ευρώ, γιατί ήρθαν νέα τιμολόγια. Το Χιονοδρομικό χρωστά ένα δάνειο, ύψους 600.000 ευρώ και τα υπόλοιπα σε προμηθευτές και εργαζομένους. Και μάλιστα οι προμηθευτές μου είπαν ότι έβγαλαν διαταγή πληρωμής.
Οι προμηθευτές θέλουν τα χρήματά τους. Εγώ θα κάνω μια τιτάνια προσπάθεια για να λειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο. Γι’ αυτό και την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθώ με τον κ. Ντινόπουλο για να εξοικονομήσουμε κάποια χρήματα. Και θέλω να πω ιδιαίτερα στους δημότες Πύλης ότι ο Κώστας ο Μαράβας γεννήθηκε μαχητής και θα τα καταφέρει.
Δεν υπερβάλω καθόλου σε ότι αφορά το χρέος, είναι ακριβώς έτσι. Είναι δυνατόν να πει ψέματα ο δήμαρχος Πύλης στους δημότες του; Ήδη στάλθηκαν δύο ειδοποιήσεις από την τράπεζα. Πρέπει να πάμε λοιπόν στην συνεταιριστική τράπεζα για να δούμε για το δάνειο. Από κει και πέρα, οι προμηθευτές μας ξεκαθάρισαν ότι θέλουν τα χρήματά τους.
Τις επόμενες ημέρες θα δούμε πώς θα λειτουργήσουμε το Χιονοδρομικό Κέντρο. Και εγώ θα κάνω τιτάνια προσπάθεια για να λειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο.
Η εταιρεία που λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο είναι ανώνυμη. Έχει ήδη δύο ζημιογόνους ισολογισμούς και εάν ο τρίτος δεν είναι κερδοφόρος, τότε αναγκαστικά θα κλείσει. Πρέπει υποχρεωτικά να βρούμε τρόπο για να έχει κέρδη τον επόμενο χρόνο, έχουμε δεν έχουμε χιόνι. Για να λειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο, το 2014 η ανώνυμη εταιρεία πρέπει να έχει κέρδη. Θα βρούμε τρόπους, υπάρχουν πολλοί τρόποι».

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ