26.6 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κρέπες βουτηγμένες στη σοκολάτα!

Οι κρέπες είναι ένα γλυκό με λιγότερες θερμίδες σε σχέση με αυτά του ζαχαροπλαστείου και μπορείτε να το έχετε έτοιμο μέσα σε μισή μόλις ώρα! Ο Στέλιος Παρλιάρος αποκαλύπτει τη συνταγή του!

- Advertisement -

Ξεχάστε τις συνηθισμένες κρέπες που «αγκαλιάζουν» τη σοκολάτα και δοκιμάστε τη νέα συνταγή, που τις θέλει… βουτηγμένες μέσα της!

Υλικά

Για τη ζύμη

90 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
20 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 κρόκος αυγού
240 γρ. γάλα ζεστό
30 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για τη σοκολάτα

180 γρ. γάλα
130 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 κουτ. της σούπας μέλι
350 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
1 κλωναράκι βανίλιας

Εκτέλεση

Για τις κρέπες

Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα. Προσθέτουμε τα αυγά και τον κρόκο και ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένας χυλός. Προσθέτουμε σιγά-σιγά και το γάλα ανακατεύοντας.

Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.

Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 18 εκ. και το τοποθετούμε στη φωτιά έως ότου κάψει αρκετά.

Ρίχνουμε μία κουταλιά από το χυλό και με γρήγορες κινήσεις του τηγανιού απλώνουμε το μείγμα παντού. Αναποδογυρίζουμε με μία σπάτουλα την κρέπα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Τις τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα.

Για τη σοκολάτα

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα, το μέλι, τη βανίλια και την τοποθετούμε στη φωτιά.

Αφήνουμε να βράσουν και αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και βουτάμε μέσα τις κρέπες.

πηγη:http://www.koolnews.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ