16.4 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κυβέρνηση: Δεν θα χαθεί ούτε μια θέση εργασίας στα ΜΜΕ

Επίθεση στους καναλάρχες, αλλά και τη ΝΔ σχετικά με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και την κατάσταση που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, εξαπέλυσε με δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, ο οποίος εξέφρασε, παράλληλα, την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν περισσότερες από 1.600 θέσεις εργασίας στα τέσσερα αδειοδοτημένα κανάλια.

- Advertisement -

Στις δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Παππάς είπε ότι «οι καναλάρχες που σήμερα έχουν συμφωνήσει να έχουν τουλάχιστον 400 εργαζόμενους, το προηγούμενο διάστημα ήταν ενάντιοι στο όριο αυτό και θεωρούσαν ότι ‘καταστρατηγείται το διευθυντικό δικαίωμα’, προωθώντας απολύσεις, ελαστική εργασία και καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών».

Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι η παρέμβαση της κυβέρνησης στο τηλεοπτικό τοπίο θα βάλει φρένο στην ανεργία. «Υφιστάμεθα επιθέσεις ανοίκειες, όταν θίγονται επιχειρηματικά συμφέροντα, βάζουν ως ασπίδα τους εργαζόμενους», πρόσθεσε. Επίσης, είπε ότι είναι πολλά τα κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους και πρόσθεσε ότι «είναι εξοργιστικό το φαινόμενο, όταν προέρχονται από κόμματα που με ευκολία και παρανόμως πέταξαν στον δρόμο 2.000 εργαζόμενους της ΕΡΤ». «Τόσο καιρό σιωπούσαν, ή ακόμη και χαίρονταν, ενώ δεν έκαναν τίποτε όταν έκλεινε π.χ. το Alter, όταν έκλεινε η Ελευθεροτυπία, όταν μειωνόταν η απασχόληση στον κλάδο κατά 30%-40%, όταν στο Mega οι εργαζόμενοι είχαν φτάσει να είναι πέντε μήνες απλήρωτοι», σημείωσε.

«Η δική μας παρέμβαση είναι η πρώτη που βάζει τα ελάχιστα όρια απασχόλησης. Πάμε σε βιώσιμα σχήματα με βάση την παρούσα κατάσταση» σημείωσε τόνισε πως «το νέο σκηνικό είναι το μόνο που θα μπορούσε να δώσει λύση».

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ακόμη πως για τα τέσσερα αδειοδοτημένα πλέον κανάλια, ο νέος νόμος προβλέπει τουλάχιστον 400 άτομα με κανονικές συμβάσεις, δηλαδή τουλάχιστον 1.600 θέσεις και εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα είναι παραπάνω.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι ο όρος αυτός, όπως και άλλοι για τον τεχνολογικό εξοπλισμό και τις κτηριακές εγκαταστάσεις, είναι όρος που αν παραβιαστεί, οδηγεί σε ανάκληση της άδειας, που είναι 10ετής.

Τέλος, ο κ. Παππάς επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση της, λέγοντας: «Η ‘γραμμή’ της ΝΔ βρίσκεται σε μία διαρκή περιδίνηση, από την οποία δεν γλιτώνουν ούτε κορυφαία στελέχη». «Στη ΝΔ μπορεί να αισθάνονται ζαλάδα, ελπίζω να αισθάνονται και λίγη ντροπή. Η ΝΔ οφείλει να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και όχι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», ανέφερε ο κ. Παππάς.

Πηγη:http://www.eklogika.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ