26.6 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ «ΑΝΘΥΠΑΤΩΝ» ΚΑΙ «ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΗ» ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

Του Γεωργίου Παπασίμου
Δικηγόρου
Μέλους Δ.Σ. του «ΠΡΑΤΤΩ»
Blog: papasimos.wordpress.com
Twitter: @PapasimosG

- Advertisement -

Η ετσιθελική, παράνομη, παράλογη, αντικοινωνική και εθνικά βλαπτική εκποίηση της Δ.Ε.Η από την πολιτικά αδύναμη και ηθικά έκπτωτη συγκυβέρνηση φωτογραφίζει το σημερινό δράμα της Ελλάδας.
Έχουμε μπροστά μας ένα μειοδοτικό πολιτικό προσωπικό, ικανό να διαπράξει τα πάντα, ανεξάρτητα εάν πλήττονται μείζονα εθνικά συμφέροντα και μια οικονομική ολιγαρχία, που όχι μόνο είναι παρασιτική, αλλά πλέον και εθνικά επικίνδυνη, αφοί προκειμένου να υπερασπίσει τα δικά της ιδιοτελή προνόμια της ξεπουλά «αντί πινακίου φακής» τον εθνικό πλούτο της χώρας και τα βασικά παραγωγικά της εργαλεία. Γιατί, πέραν όλων των άλλων πτυχών, η ΔΕΗ αποτελεί το σοβαρότερο παραγωγικό εργαλείο, επάνω στο οποίο μπορεί να θεμελιωθεί μια άλλη προοδευτική, φιλολαϊκή, αναπτυξιακή πολιτική, που έχει ανάγκη η Ελλάδα για να βγει από την καταστρεπτική ύφεση.
Πρόκειται για το σύστημα παρακμής, πλήρως υποταγμένο στην ξενοκρατία, και ειδικότερα στο Βερολίνο και στους αδηφάγους διεθνείς κερδοσκόπους, που συναπαρτίζουν το παγκόσμιο χρηματιστικό κεφάλαιο, που χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως «πειραματόζωο» και ως «αποικία χρέους».
Στο τέλος του μνημονιακού «οδοστρωτήρα», που θα είναι πιο οξύς και βίαιος, εάν έγκαιρα δεν ανατραπεί από το λαϊκό κίνημα, αποτυπώνεται ανάγλυφα η κύρια αιτία των δεινών του τόπου αυτού. Η διαχρονική έλλειψη εθνικής συνείδησης από την ντόπια ολιγαρχία, που δεν έχει τα χαρακτηριστικά της δυτικής αστικής τάξης, αλλά αποτελεί ένα εξαρτημένο άθροισμα λίγων διαπλεκομένων οικογενειών, με κύρια χαρακτηριστικά την ιδεολογία της «αρπαχτής», που έχει διαβρώσει τα πάντα, θεσμούς, πολιτικό προσωπικό εξουσίας, αλλά και την ίδια την ελληνική κοινωνία
Η περίπτωση της ΔΕΗ αποτελεί ένα χαρακτηριστικό και αποκαλυπτικό παράδειγμα της αντεθνικής και αντιλαϊκής διαβρωτικής συμπεριφοράς αυτών των παρασιτικών οικονομικών αρπακτικών και του «ομογάλακτου υπηρετικού τους προσωπικού». Από το 2000 που αυτή μετοχοποιήθηκε, έχουν λειτουργήσει ως «πιράνχας», κερδίζοντας τεράστια οφέλη, χωρίς να δημιουργήσουν καμία παραγωγική μονάδα στον χώρο της ενέργειας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά επέβαλαν και την επενδυτική στασιμότητα της ΔΕΗ. Είναι γνωστό ότι, την τελευταία τριετία της κοινωνικής διάλυσης της χώρας και του θανάτου πολιτών από τα μαγκάλια, μόνο οι ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί φυσικού αερίου εισέπραξαν ως κρατικές επιδοτήσεις, που νομοθέτησε η ΡΑΕ, μέσω της ΔΕΗ το ποσό του 1,2 δις ευρώ. Παράλληλα, σε αυτό το διάστημα και το ίδιο σκηνικό, είχαμε τις σκανδαλώδεις ρυθμίσεις στους «ημετέρους της διαπλοκής», με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις εταιρίες ENERGA και HELLAS POWER, που εξαπάτησαν τους πολίτες και έπληξαν το δημόσιο συμφέρον, υπεξαιρώντας τεράστια ποσά από το χαράτσι.
Και τώρα, ως «μεσίτες» των πολυεθνικών κολοσσών, ετοιμάζονται να παίξουν την «τελευταία σκηνή» της κακόγουστης «παράστασής» τους, που είναι η πλήρης διάλυση της τελευταίας ουσιαστικά βαρειάς βιομηχανίας στην Ελλάδα, με «αχυράνθρωπους» την συγκυβέρνηση των μνημονιακών «ανθυπάτων».
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ