22.8 C
Trikala
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κ. Αγοραστός: Τρία νέα έργα ύψους 1,1 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ στη Σκιάθο

Τις αποφάσεις ένταξης στο ΕΣΠΑ τριών νέων έργων για τη Σκιάθο υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, επαναβεβαιώνοντας σε δήλωσή του ότι είναι «κεντρικής προτεραιότητας για την αιρετή περιφέρεια η έμπρακτη στήριξη των Σποράδων με έργα ουσίας».
Πρόκειται για τα έργα:
-«Βελτίωση και στέγαση του παλαιού γηπέδου μπάσκετ στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου Σκιάθου», προϋπολογισμού 460.000 €.
-«Βελτίωση Οδοστρώματος στην περιοχή Ξάνεμος (από το αεροδρόμιο έως την παραλία Ξανέμου)», προϋπολογισμού 425.000 €.
-«Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων πλατείας και παιδικής χαράς Αγίας Τριάδας Δήμου Σκιάθου», προϋπολογισμού 302.708,45 €.

- Advertisement -

Αναλυτικά:
Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας το έργο «Βελτίωση και στέγαση του παλαιού γηπέδου μπάσκετ στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου Σκιάθου», προϋπολογισμού 460.000 €. Το έργο που υπάγεται στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Θεσσαλία» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αποτελεί τμήμα του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης της Νήσου Σκιάθου (ΟΣΑΝ). Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και Κύριος και Φορέας λειτουργίας του ο Δήμος Σκιάθου.
Το έργο αφορά στη βελτίωση των εγκαταστάσεων του υφιστάμενου στο νησί γηπέδου καλαθοσφαίρισης, στην πόλη της Σκιάθου. Η κατάστασή του σήμερα δεν εξασφαλίζει ούτε την ασφαλή χρήση του από τους νέους και τους χρήστες του, ούτε όμως τη συνεχή λειτουργία του λόγω του ότι είναι ανοικτό.
Η βελτίωση αφορά στη στέγαση του γηπέδου με κατασκευή μικτή δικτυωμάτων στερέωσης και ειδικής μεμβράνης με κινητά ανοίγματα, στην κατασκευή πατώματος σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, κερκίδων, βοηθητικών χώρων αποδυτηρίων, κλπ., κατάλληλου φωτισμού, απαιτούμενου εξοπλισμού και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου.
«Με την ολοκλήρωση του έργου, δημιουργείται ένας χώρος αναψυχής και άθλησης σύμφωνα με τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας και λειτουργικότητας, για διάθεση στους χρήστες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η αναβάθμιση και στέγαση του γηπέδου αποτελούσε πάγιο αίτημα των μαθητών και των φορέων της Σκιάθου. Με το έργο αυτό ο Δήμος Σκιάθου αποκτά έναν σύγχρονο χώρο άθλησης και αναψυχής», επισήμανε σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

-Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας το έργο με τίτλο «Βελτίωση Οδοστρώματος στην περιοχή Ξάνεμος (από το αεροδρόμιο έως την παραλία Ξανέμου)» ), προϋπολογισμού 425.000 €. Το έργο που υπάγεται στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Θεσσαλία» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και συμπεριλαμβάνεται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Νήσου Σκιάθου (ΟΣΑΝ). Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Σκιάθου και Φορέας Υλοποίησης του είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας / Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων.
Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση του υφιστάμενου ασφαλτοστρωμένου δρόμου πρόσβασης από το Αεροδρόμιο έως την παραλία «Ξάνεμος» και η κατασκευή του δρόμου περιμετρικά της λίμνης.
Με την κατασκευή του έργου βελτιώνεται η πρόσβαση των διερχομένων από τη συγκεκριμένη οδό κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού. Επίσης, η κατασκευή οδοστρώματος περιμετρικά της λίμνης θα συμβάλει στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου επιτρέποντας στον χρήστη της οδού να επικοινωνήσει με το φυσικό περιβάλλον και τον υγρότοπο της περιοχής. Συνεπώς, υπάρχει άμεση επίδραση του τόσο στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των μονίμων κατοίκων όσο και στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού.

-Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας το έργο με τίτλο-«Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων πλατείας και παιδικής χαράς Αγίας Τριάδας Δήμου Σκιάθου», προϋπολογισμού 302.708,45 €. Το έργο που υπάγεται στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Θεσσαλία» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αποτελεί τμήμα του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης της Νήσου Σκιάθου (ΟΣΑΝ). Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και Κύριος και Φορέας λειτουργίας του ο Δήμος Σκιάθου.
Το έργο αφορά σε ανάπλαση της Πλατείας και της Παιδικής Χαράς στην συνοικία «Αγ. Τριάδα» εντός των ορίων του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Σκιάθου και στην προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού τους. Ο χώρος της πλατείας, εντός της οποίας βρίσκεται ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας, έχει συνολική επιφάνεια 659,27 τ.μ. και στην παρούσα φάση η επιφάνεια του είναι πλήρως καλυμμένη από άσφαλτο, πλην ενός δενδροφυτεμένου τμήματος στα δυτικά του χώρου, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται ως χώρος άναρχης στάθμευσης αυτοκινήτων.
Ο χώρος της Παιδικής Χαράς έχει συνολική επιφάνεια 1.067,62, τμ, είναι ατάκτως δεντροφυτεμένος, ενώ στην σημερινή του μορφή περιέχει πεπαλαιωμένα και μη λειτουργικά όργανα άθλησης και αναψυχής των παιδιών. Οι προτεινόμενες επεμβάσεις στόχο έχουν την αναβάθμιση των τμημάτων των δύο κοινοχρήστων χώρων (Πλατεία- Παιδική Χαρά) και την ενοποίηση τους, μέσω της πλακόστρωσης του τμήματος του δρόμου που παρεμβάλλεται μεταξύ των δύο, με συνέπεια την δημιουργία ενός πολυδύναμου χώρου συνάθροισης και αναψυχής.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ