13.5 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΛΗΞΗ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Έληξε η φετινή θερινή θεατρική περιοδεία του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας, με την παράσταση στις Ελευθερές Λάρισας, 14-9-2016, Τετάρτη, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων.

- Advertisement -

Ήταν μία αξιοθαύμαστη και πολύ πετυχημένη περιοδεία. Πραγματοποίησε παραστάσεις κοινωνικής προσφοράς, αφιλοκερδώς, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καρδίτσας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρισας, κλπ και παραστάσεις σπουδαίας πολιτιστικής προσφοράς σε πόλεις και χωριά σε διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα, με χιλιάδες θεατές, οι οποίοι είδαν τις κωμωδίες του με είσοδο ελεύθερη.

Αξιοσημείωτες είναι οι παραστάσεις του σε πολύ ορεινά χωριά πάνω σε βουνά, όπως στα Άγραφα, Πίνδο, Βελούχι, Βαρδούσια, Ολύτσικα, Οίτη, κλπ οι κάτοικοι των οποίων δεν έχουν ευκαιρίες ψυχαγωγίας. Ιδιαίτερη επίσης αξία έχει και η εκπληκτική παράστασή του στο θέατρο του Αττικού Άλσους, στις μεγάλες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, που συγκέντρωσε πάνω από χίλιους θεατές, μεταξύ των οποίων ήταν πολλοί Θεσσαλοί, και προκάλεσε το θαυμασμό, τις επευφημίες  και τα, επί πολλά λεπτά της ώρας, χειροκροτήματα των θεατών.

Το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας πρόσφερε άφθονο και αβίαστο γέλιο «βάλσαμο», μέσα σε μια γιορταστική ατμόσφαιρα, σε μια εποχή που το γέλιο είναι φάρμακο και που βγαίνει πολύ δύσκολα. Οι παραστάσεις του είχαν τεράστια απήχηση, έγιναν αντικείμενο πολύ καλής κριτικής από όλους τους θεατές κάθε ηλικίας και επιπέδου και ήταν μία πολιτιστική διαφήμιση για την Καρδίτσα αλλά και ολόκληρη τη Θεσσαλία, γιατί οι κωμωδίες γράφτηκαν και παίζονται στη χαρακτηριστική θεσσαλική ντοπιολαλιά με τρόπο που να είναι κατανοητές σε όλους τους θεατές, ανεξάρτητα από ποια περιοχή κατάγεται ο καθένας.

Οι παραστάσεις του Θεάτρου πραγματοποιήθηκαν με δύο υπέροχες κωμωδίες του Δημήτρη Απ. Ρήτα, φιλολόγου, συγγραφέα και στιχουργού: «Του χωριού το Κοινοβούλιο» και «Κύριε Υπουργέ, τι έγινε με το θέμα μ’;», με πολύ ανανεωμένα και έξυπνα θεατρικά κείμενα εμπνευσμένα από την καθημερινή πολιτική επικαιρότητα.

Έπαιξαν: Σωτήρης Μπακαρός, Αυγή Παπαδημητρίου, Αποστόλης Χαλαβέτας, Απόστολος Ρήτας, Δημήτρης Καραμαγκιόλας, Βάιος Ρήτας, Ειρήνη Γεωργαντζά. Συγγραφέας-σκηνοθέτης: Δημήτρης Απ. Ρήτας, σκηνικά: Πιπίνα Μπατζιάκα, μουσική και τραγούδια: Χρήστος Νικολόπουλος, χορηγός αφισών και προγραμμάτων: Σχολή οδηγών-Ασφάλειες Απόστολος Δημ. Ρήτας.

 

 

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ