13.8 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Λικέρ ρόδι

Υλικά

- Advertisement -

• 1½ νεροπότηρο σπόρους ροδιού (3 – 4 ρόδια)
• 1 νεροπότηρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
• 1 νεροπότηρο ζάχαρη
• 1 ξύλο κανέλλας
• 2 γαρύφαλλα

Εκτέλεση: 1ος τρόπος
Αφού τα πλύνουμε, αφαιρούμε τους σπόρους από τρία – τέσσερα, κατακόκκινα (αν βρούμε), ρόδια.

Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε τους σπόρους απ᾿ τα ρόδια, (μαζί με τα υργά που έχουν βγάλει), το τσίπουρο, τη ζάχαρη, την κανέλλα και τα γαρύφαλλα.

Ανακατεύουμε και από την ώρα που θ᾿ αρχίσει να βράζει, τ᾿ αφήνουμε 2′- 3′ και σβήνουμε την φωτιά.

Αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι για 30′, κι όταν παγώσει, τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε στην άκρη για 24 ώρες.

Μόλις περάσουν οι 24 ώρες, το περνάμε από σουρωτήρι και διπλό τουλπάνι, (λεπτό ύφασμα).

Το βάζουμε σε καθαρά μπουκάλια (καλύτερα αποστειρωμένα) και είναι έτοιμο.

— Αν το θέλουμε πιο δυνατό, ρίχνουμε στην κατσαρόλα μόνο το ⅓ από το τσίπουρο και το υπόλοιπο το προσθέτουμε στο τέλος, κατ᾿ ευθείαν στα μπουκάλια.
Εκτέλεση: 2ος τρόπος

Αφού καθαρίσουμε τα ρόδια, βάζουμε σε ένα γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, τους σπόρους μαζί με τα υγρά που έχουν βγάλει, το τσίπουρο, τη ζάχαρη, την κανέλλα και τα γαρύφαλλα.

Τ᾿ αφήνουμε, στον ήλιο ή στον πάγκο της κουζίνας μας, να γίνει, για 25 – 30 μέρες, ανακινώντας το τακτικά, για να λιώσει η ζάχαρη.

Όταν γίνει, το περνάμε από σουρωτήρι και διπλό τουλπάνι, (λεπτό ύφασμα).

Το βάζουμε σε καθαρά μπουκάλια και είναι έτοιμο.

— Ένα τρίτος, επίσης πολύ ωραίος τρόπος για να φτιάξουμε το λικέρ μας, είναι αυτός: Λικέρ Ρόδι με ούζο.

πηγη:https://faghta-giagias.blogspot.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ